Πολιτική

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Δήμαρχε βάλε φρένο γιατί έχεις χάσει την επαφή με την πραγματικότητα»

Σκληρές δηλώσεις υποψ. δημάρχου Ήλιδας που κάνει λόγο για ασυναρτησία και ανευθυνότητα
Ακούστε το άρθρο

Χρησιμοποιώντας «σκληρή γλώσσα» και με ευθείες βολές τόσο στον κ. Λυμπέρη όσο και στον κ. Χριστοδουλόπουλο ο υποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας αναφέρθηκε με παρέμβασή του στα θέματα του κάμπινγκ της Κουρούτας και του διυλιστηρίου που αποτέλεσαν αντικείμενο πρόσφατης συνέντευξης του νυν Δημάρχου με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναδεικνύοντας για μια φορά ακόμη όσα διαδραματίζονται σε βάρος των συμπατριωτών του υπήρξε «καυστικός» και μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητέ Δήμαρχε Ήλιδας, Γιάννη Λυμπέρη, σε έναν Δήμο εγκαταλλειμένο όπου κυριαρχεί το μαύρο και η αγανάκτηση, περισσεύουν οι συνεντεύξεις Τύπου, που διαδοχικά έχεις επικεντρωθεί με λόγια… του «αέρα» ενίοτε ασύστολα, με επαναλαμβανόμενα ψεύδη.

Στο έχω επισημάνει και άλλη φορά ότι «επενδύεις» σίγουρα στην τακτική του… «λέγε… λέγε». Έτσι πιστεύεις ότι κάποιους μπορεί να τους επηρεάσεις και να αποδεχθούν τις αερολογίες που ξεστομίζεις…

Σεβόμενος την πολυετή σου θητεία στη θέση του Δημάρχου στον Δήμο μας, θα σε συμβούλευα αν και μικρότερός σου ηλικιακά, να μην συνεχίζεις άλλο την πορεία του αυτοεξευτελισμού σου.

Παρακολούθησα λοιπόν, όπως και κάποιοι συμπολίτες μου που είχαν την υπομονή, για ακόμη μια φορά τη συνέντευξη τύπου και διαπίστωσα ότι είναι ένας σίγουρος τρόπος, να βάλεις να… τρέχουν οι δημοσιογράφοι του τοπικού Τύπου, για να έχει κάποια δημοσιότητα και παρουσία ο Δήμαρχος, πάντα όμως με τις … γνωστές αερολογίες. Και αυτό γιατί, αφού πέρασαν 12 χρόνια της Δημοτικής Αρχής, δεν έχει να παρουσιάσει ούτε ένα έργο, παρά μόνο εγκατάλειψη και αδιαφορία που προκαλεί την αγανάκτηση στους πολίτες.

Παρατηρώ επίσης, ότι… απούσας πλήρως της Αντιπολίτευσης στον Δήμο, ως προϊόν μεγάλης αδιαφορίας και του κ. Χριστοδουλόπουλου, την… απεγνωσμένη προσπάθεια σας – στα όρια ομολογώ του παραληρήματος (!) – να πείσετε πρώτα τον εαυτό σας και μετά τους κατοίκους πως δήθεν κάνατε κάτι! Και πως δήθεν αγωνίζεσθε για το καλό του Δήμου και πως τάχα προγραμματίζετε έργα του μέλλοντος που μόνο στη φαντασία σας τα … επινοείτε για να φτιάξετε την εικόνα της περιοχής μας.

Δυστυχώς κ. Λυμπέρη, το μόνο που μένει από τις συνεντεύξεις σου είναι: «λόγια… λόγια… λόγια». Έως σήμερα όμως, από έργα… ΤΙΠΟΤΑ! Ούτε καν έναν καθαριστή ή καθαρίστρια δεν βλέπουμε πουθενά στον Δήμο.

Κάθε φορά άλλωστε στις συνεντεύξεις Τύπου που έχετε αναλωθεί, ότι λέτε, δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά επαναλήψεις, προφανώς για να εμπεδώσουμε τα ίδια και τα ίδια που μας λέτε!

Ακόμα μία χωρίς λόγο και ουσία αποτυχημένη προσπάθεια (παραλήρημα στους δημοσιογράφους) ήταν και η τελευταία συνέντευξη σας κ. Λυμπέρη. Μόνο που άθελά σας αυτή την φορά επιβεβαιώσατε ότι εσείς ΕΙΣΤΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για την καταστροφή του Δήμου Ήλιδας! Και με … δεκανίκι ας ασφαλώς τον κ. Χριστοδουλόπουλο.

Αρχικώς στην κοινή παρουσία με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα παραδεχθήκατε πως ο Δήμος Ήλιδας θα πληρώσει 600.000 ευρώ στην Εταιρία που λειτουργεί το διυλιστήριο στο Φράγμα Πηνειού. Και είπατε ότι ήδη έχετε δώσει από το ταμείο του Δήμου 200.000 ευρώ ενώ υπάρχει και μία νέα πίστωση ύψους 400.000 ευρώ.

Τί πληρώνει ο Δήμος Ήλιδας κ. Δήμαρχε Γιάννη Λυμπέρη και εμείς οι πολίτες του; Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και για ποιο νερό; Μήπως για αυτό που αποκαλούν οι κάτοικοι της πόλης και των χωριών ως … «νερό… νεράκι;» Ή μήπως για εκείνο που τρέχει από τις βρύσες και δεν είναι τελικά νερό αλλά λάσπη;

Μας είπατε ακόμη ότι τώρα ξεκινούν οι προσπάθειες με τους Δήμους του Κάμπου ώστε να δείτε πως θα πληρώνουν το νερό που θα πηγαίνει και σε αυτούς…

Δήμαρχε Γιάννη Λυμπέρη και πρώην Δήμαρχε Χρήστο Χριστοδουλόπουλε σας ΚΑΛΟΎΜΕ να ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ!

Εδώ δεν έχει νερό ο Δήμος Ήλιδας και θα δώσει νερό και στους Δήμους του Κάμπου;

Δηλαδή μετά το δικό σας «αποφασίζω και διατάζω…» χρεώσατε με 600.000 ευρώ τους πολίτες του Δήμου Ήλιδας αλλά ξεχάσατε να πείτε πότε λειτούργησε το διυλιστήριο και ποιες κοινότητες καλύπτει. Μήπως τα Δουνέϊκα, τα Σαβάλια, το Κέντρο τη Δαφνιώτισσα ή τα χωριά της Πηνείας που δεν έχουν νερό;

Η ουσία είναι ότι μας χρεώσατε με 600.000 ευρώ για να τα δώσετε στην Εταιρία και τώρα ψάχνετε τον τρόπο για να εξηγήσετε τα ανεξήγητα κ. Λυμπέρη…
Τα χειρότερα όμως περί της γελοιοποίησης αυτής της συνέντευξης ήταν όταν προχωρήσατε στα μέσα Αυγούστου όταν το καλοκαίρι σε λίγο θα είναι παρελθόν εσείς χωρίς ντροπή να αναρτάτε τη Γαλάζια Σημαία στην Κουρούτα!. Πραγματικά σας έχει κυριεύσει η απελπισία…

Και τι είπατε; Ότι το 2012 είχατε ξεκινήσει το έργο του δικτύου αποχέτευσης στην Κουρούτα και εννέα χρόνια μετά δεν το έχετε ολοκληρώσει! Ναι κ.κ. Λυμπέρη και Χριστοδουλόπουλε, εννέα (9) ολόκληρα χρόνια!

Δυστυχώς για εσάς κ. Λυμπέρη η Κουρούτα έγινε γνωστή από τους επιχειρηματίες που επένδυσαν αυτούς που ουσιαστικά όλα αυτά τα χρόνια πολεμήσατε αφού δεν καταφέρατε να διατηρήσετε καθαρή την παραλία και την θάλασσα. Κάνατε ότι ήταν δυνατόν να καταστρέψετε και το μοναδικό οργανωμένο έστω τουριστικό μέρος του Δήμου μας. Ακόμα ένα τρικ για εσάς που «βυθίστηκε» στα νερά του Ιονίου.

Ακριβώς όπως έχετε «βυθιστεί όλοι σας στην εκτίμηση των κατοίκων του Δήμου Ήλιδας εκτός βέβαια από αυτούς τους ελάχιστους και γνωστούς που διατηρούν σχέσεις οικονομικών συνεργασιών μαζί σας και το Δήμο.

Όσον αφορά το … άκαιρο σώου που κάνατε για το κάμπινγκ στη Κουρούτα αποτελεί αναμφίβολα την τελευταία πράξη του παραληρήματός σας. Δεν είπατε τι είδους δικαστικό αγώνα κάνετε και έναντι ποιού για να διεκδικήσετε το κάμπινγκ. Δηλαδή μας κοροιδεύετε κατάμουτρα λέγοντας ότι θα στραφείτε δικαστικά εναντίον της ΕΤΑΔ ;

Τραγικά ψέματα από έναν απελπισμένο Δήμαρχο……

Ακόμη και να το πείτε και να πάτε δικαστικά δεν θα είστε Δήμαρχος Ήλιδας όταν τελεσιδικήσει η οποιαδήποτε απόφαση μετά από πολλά χρόνια… Αλλά εσείς δεν μας λέγατε πως πάντα σε συνεργασία με την ΕΤΑΔ θα βρίσκατε τον τρόπο για να ρυθμίσετε χρέη του Δήμου προς την ΕΤΑΔ;

Πόσα είναι τα χρέη και για ποιο λόγο οφείλονται για το κάμπινγκ στην ΕΤΑΔ;
Ποιοι και για ποιο λόγο οφείλουν αυτά τα χρήματα;

Θα έρθει η στιγμή που οι πολίτες αγανακτισμένοι θα ζητήσουν αλλαγές. Τότε θα γίνουν και οι απαιτούμενοι απολογισμοί….

Να σας θυμίσω μόνο, ότι ακόμη και στις αρχές του φετινού καλοκαιριού είχατε δεσμευτεί σε όλους μας ότι νωρίτερα από κάθε φορά θα ανοίξει το κάμπινγκ… Και όμως το ένα ψέμα φέρνει το άλλο και έρχεται η πραγματικότητα που σας αποδομεί!

Το κάμπινγκ παραμένει κλειστό και έτσι δημιουργείται ένα έκτρομα που αποτελεί ντροπή μπροστά στην παραλία μας Χάνεται παράλληλα τουρισμός από την περιοχή και μαζί χάνεται και ένα ισχυρό οικονομικό όφελος για το Δήμο μας.

Μέχρι τις εκλογές έχω προσωπικά δεσμευτεί προς τους συμπολίτες μας να τους ενημερώνω με ΑΛΗΘΕΙΕΣ για κάθε ενέργεια που λέτε ή πράττετε είτε για θέματα που χειρίζεσθε προσωπικά είτε για θέματα που αφορούν μέλη της Δημοτικής σας Αρχής. Και εδώ κ. Λυμπέρη θα είμαι αταλάντευτα σταθερός και συνεπής σε αυτό που εγώ αντίθετα με εσάς λέω και κάνω…..

Όλη η επικαιρότητα