Ηλεία

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Με ανιδιοτελή προσφορά για τη Μονή Παναγία στο Κρυονέρι!

Ακούστε το άρθρο
  • Η ΝΕΑ ΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΧΩΡΟ

  • ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΩΛΕΝΗΣ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ…

  • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΗΛΙΔΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ…

Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μετόχι της Ιεράς Μονής της Παναγίας του Δήμου Ήλιδας.

Με τήρηση των μέτρων λόγω του κορωνοϊού, λιγότερους πιστούς από άλλες εποχές και χωρίς –όπως αναμενόταν- να τηρηθεί η παράδοση με την περιφορά της εικόνας στον πλάτανο της κεντρικής πλατείας του χωριού, τελέστηκε ο όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου. Στις εορταστικές εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο σύμβουλος επιχειρήσεων και πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κρυονερίου, Κώστας Παπαλεωνίδας, ενώ αίσθηση προκάλεσε η πλήρης απουσία της δημοτικής αρχής, των τοπικών αρχών αλλά και των πολιτικών προσώπων.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Δημήτρης για άλλη μια φορά προβαίνει σε προσφορά προς την Ιερά Μονή αναλαμβάνοντας προσωπικά, εξ ολοκλήρου το κόστος εκτέλεσης εργασιών για την αποπεράτωση του περιβάλλοντα χώρου με πλακόστρωση, καθώς και τη συντήρηση της σκεπής των στεγάστρων της Ιεράς Μονής.

ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…

Προ 10ετιας ο Δημήτρης είχε και τότε αναλάβει τον σχεδιασμό και την έγκριση της χρηματοδότησης από το πράσινο ταμείο και πραγματοποιήθηκαν και εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μονής.

Με τη σημερινή του και πάλι απόφαση θα προσφέρει και πάλι για την αποπεράτωση και ολοκλήρωση των εργασιών το εκκλησάκι της Παναγίας στο κέντρο της Τ.Κ. Κρυονερίου θα είναι ένα στολίδι για κάθε πιστό και θρησκευτικό επισκέπτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης όπως αναφέρθηκε εισκέπτεται σχεδόν κάθε χρόνο από πολύ μικρή ηλικία και παρεβρίσκεται στον εορτασμό την 23η Αυγούστου ανελιπώς.

Στη σημερινή εποχή με όσα συμβαίνουν και βιώνουμε, η εκ νέου προσφορά του Δημήτρη, σίγουρα αποτελεί μέγιστη χορηγία για το Μετόχι της Ιεράς Μονής αλλά και της Τ.Κ. Κρυονερίου, όπου το εκκλησάκι κοσμεί το χωριό.

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΙΛΟΥΝ…

Όταν ο άνθρωπος διακατέχεται από πραγματική αγάπη, πραγματικό ενδιαφέρον, πίστη και ανιδιοτελή προσφορά για την κοινωνία και τον τόπο του, οι πράξεις και τα έργα του ομιλούν από μόνα τους, ακόμη και αν η κοινωνία περιτριγυρίζεται από αντιζηλία, μηδενιστές, αμφισβητές και κακοήθεις.

Και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος για τον τόπο μας, την Ηλεία, τον Δήμο Ήλιδας, είναι ο άνθρωπος της προσφοράς, της αγάπης και της ελπίδας για το μέλλον.

Όλη η επικαιρότητα