Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Στην ανακρίτρια και νέα δικογραφία

Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια της 19ης τακτικής ανακρίτριας βρίσκεται πλέον η δικογραφία που αφορά τη νέα δίωξη η οποία ασκήθηκε σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό ενήλικου άνδρα του 2018.

Η υπόθεση αφορά τον Δ.Μ., ο οποίος διαμέσου του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Γιάννη Βλάχου, κατέθεσε μήνυση (την 1η Μαρτίου 2021) κατηγορώντας τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη για βιασμό μέσα στο διαμέρισμά του, τον Νοέμβριο του 2018.

«Τον νάρκωσε και τον βίασε»

Στη μήνυση ο εν λόγω άνδρας ισχυριζόταν ότι ο Λιγνάδης τον «ψάρεψε» στην πλατεία του Αγίου Παύλου, στο Μεταξουργείο. Όπως ανέφερε, στο σπίτι του ηθοποιού πήγε δυο φορές. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης επίσκεψης ο κατηγορούμενος φέρεται πρώτα να του έδειξε πορνογραφικό υλικό στον υπολογιστή του με πρωταγωνιστές ανηλίκους και έναν μεσήλικα, το πρόσωπο του οποίου δεν φαινόταν, και στη συνέχεια τον νάρκωσε και τον βίασε!

Μάλιστα ο Δ.Μ. ισχυρίζεται ότι όταν συνειδητοποίησε τι ακριβώς έχει συμβεί, ο Λιγνάδης τον απείλησε ότι θα καλέσει την Αστυνομία και θα πει ότι αποπειράθηκε να τον ληστέψει. Από την πλευρά του στις έγγραφες εξηγήσεις τις οποίες παρείχε ο ηθοποιός, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, αρνήθηκε την καταγγελία, έκανε λόγο για ψευδο-μηνυτή, ισχυριζόμενος ότι δεν γνωρίζει τον Δ.Μ. και ότι ενδεχομένως ο καταγγέλλων έχει άλλου είδους ελατήρια.

Νέα κλήση σε απολογία

Ωστόσο οι εισαγγελικές Αρχές δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του ηθοποιού, άσκησαν νέα δίωξη και πριν από λίγες ημέρες και αυτή η υπόθεση συσχετίσθηκε με την ογκώδη δικογραφία που διερευνά η ανακρίτρια.

Το επόμενο στάδιο είναι, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα dikastikoreportaz, η νέα κλήση του Λιγνάδη σε απολογία.

Αρσάκειο

Την ίδια στιγμή, εύλογα ερωτήματα για τις όποιες ευθύνες των επικεφαλής του Αρσακείου, όπου δίδασκε ο Λιγνάδης από το 1993 μέχρι και το 2001, προκύπτουν από την αποκάλυψη,  ότι ανάμεσα στα κατασχεμένα αντικείμενα του Λιγνάδη βρέθηκε και μια επιστολή η οποία απευθυνόταν προς τον πρόεδρο του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η συγκεκριμένη επιστολή βρέθηκε και κατασχέθηκε στις 7 Μαρτίου μετά την τρίτη κατά σειρά έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην πολυκατοικία του κατηγορουμένου και συγκεκριμένα στην ταράτσα.

Η συγκεκριμένη, ανυπόγραφη, ιδιόγραφη επιστολή, χωρίς ημερομηνία, βρισκόταν μέσα σε φάκελο, ο οποίος έφερε τη σφραγίδα του Αρσακείου.Τ ο περιεχόμενό της προκαλεί σοκ καθώς  ο αποστολέας, απευθυνόμενος προς τον «Κο Πρόεδρο», καταγγέλλει «ερωτικές ιστορίες» του Δημήτρη Λιγνάδη με μαθήτριες του σχολείου και τον καλεί να πάρει μέτρα.

Όλη η επικαιρότητα