Ηλεία

Δημος Ανδρίτσιανας – Κρεστένων: Μήνυμα για τις πυρκαγιές

Ακούστε το άρθρο

Αγαπητοί συμπολίτες, Η σημερινή θα είναι η δυσκολότερη, μέχρι τώρα, μέρα του καλοκαιριού. Ο Δήμος Ανδρίτσιανας – Κρεστένων είναι προετοιμασμένος και σε απόλυτη επιφυλακή.

Η Δημοτική Αρχή οργάνωσε την όλη προσπάθεια μαζί με τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Δήμου για το συντονισμό της όλης επιχείρησης. Στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί η κατάσταση έχουν στρατευθεί όλες οι δυνάμεις του Δήμου, καθώς επίσης έχουν ενεργοποιηθεί οι συνεργασίες με τους εμπλεκόμενους Κρατικούς Φορείς.

Για τη σημερινή μέρα, έχει διαμορφωθεί ανάλογα το πρόγραμμα αποκομιδής του Δήμου για να υπάρχει το απαιτούμενο προσωπικό, ώστε όλες οι δυνάμεις πρόληψης και πυρόσβεσης του Δήμου να είναι τοποθετημένες κοντά και εντός των δασικών εκτάσεων, προκειμένου να υπάρχει αμεσότητα παρέμβασης σε περίπτωση ανάγκης. Συγκεκριμένα έχουν τοποθετηθεί παρατηρητές και έχουν αναπτυχθεί περίπολα μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Η παραπάνω επιφυλακή των Υπηρεσιών του Δήμου μας θα διατηρηθεί τουλάχιστον καθ΄όλο το Σαββατοκύριακο 07 & 08 Αυγούστου 2021 και θα συνεχισθεί εφόσον απαιτείται. Ο Δήμαρχος Διονύσιος Μπαλιούκος δήλωσε: «Αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της καταστροφής που έχει συντελεστεί στους όμορους Δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας κατά το προηγούμενο διάστημα, θεωρούμε ότι σήμερα είναι η πιο δύσκολη μέρα για τον Δήμο μας. Είμαστε οργανωμένοι και κυρίως ψύχραιμοι.

Θέλω να παρακαλέσω τους συμπολίτες μας από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021, να μην προβούν σε κλαδέματα και να μην αποθέσουν στους δρόμους και τα κοινόχρηστα σημεία του Δήμου μας προϊόντα από κλαδέματα, φύλλα, ξερά χόρτα και εύφλεκτα αντικείμενα. Ευχαριστώ το προσωπικό του Δήμου, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας για την ετοιμότητα τους, καθώς και τους εθελοντές, που όλες αυτές τις μέρες και νύχτες είναι σε επιφυλακή.

Με την ελπίδα ότι θα ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές που επικρατούν στην περιοχή μας καθώς και σε όλη την Επικράτεια, σας εύχομαι καλό Δεκαπενταύγουστο. Ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας Κρεστένων Διονύσιος Μπαλιούκος

Όλη η επικαιρότητα