Αιτωλοακαρνανία

Δημος Ι.Π. Μεσολογγίου: Δημοπρατείται το Ανοιχτό Θέατρο

Ακούστε το άρθρο

Την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 δημοπρατείται το έργο «Διαμόρφωση και βελτίωση υπαίθριου θεάτρου και περιβάλλοντος περιβάλλοντος χώρου πρασίνου» από τον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του προγράμματος Leader Αλιείας και εντάχθηκε μετά από υποβολή πρότασης της δημοτικής αρχής. Προβλέπει την ριζική ανακατασκευή του θεάτρου και την επέκτασή του, την κατασκευή βοηθητικών χώρων, φωτισμού καθώς και την βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου. Είναι μια παρέμβαση που την είχε ανάγκη η πόλη καθώς οι εγκαταστάσεις πολλές φορές δεν επαρκούσαν και ήταν σε κακή κατάσταση.

Για την ολοκλήρωση της φάσης της ανάπλασης έχουν σχεδιαστεί να κατασκευαστούν:

– Νέο τμήμα κερκίδων ώστε η συνολική χωρητικότητα να ανέλθει σε 750 άτομα από 500 που είναι σήμερα.

– Ενιαίο κτιριακό συγκρότημα που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του θεάτρου και θα περιλαμβάνει Εκδοτήρια εισιτηρίων, Εντευκτήριο – Κυλικείο, καμαρίνια για τους ηθοποιούς, τουαλέτες για το κοινό και διαφορετικές τουαλέτες για τους ηθοποιούς,

– μικρό κτίριο στο δυτικό τμήμα των κερκίδων που θα καλύπτει τις ανάγκες φωτισμού των σκηνικών και ηλεκτρολογικής υποστήριξης αυτών και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος για τη μηχανή προβολής κινηματογράφου

– διαμόρφωση και κατασκευή σκηνής με τη κατασκευή κοίλου τοίχου με ανοίγματα για την είσοδο των ηθοποιών στο χώρο της ορχήστρας.

Η δημοτική αρχή προχώρησε στις μελέτες, κινήθηκε τάχιστα με αποτέλεσμα το έργο να δημοπρατείται και φιλοδοξείται να ξεκινήσει εντός του έτους. Θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος πολιτισμού και ταυτόχρονα θα αναπλαστεί και ο εξωτερικός χώρος ώστε να ενισχυθεί το πράσινο και η γενικότερη εικόνα στο «Δασάκι».

«Η δημοπράτηση του Ανοιχτού Θεάτρου μας γεμίζει χαρά. Σε σύντομο χρόνο κατορθώσαμε να κάνουμε τις μελέτες για ένα αναγκαίο έργο, να ενταχθεί και τώρα έρχεται η ώρα της δημοπράτησης. Οραματιζόμαστε για το λιμάνι μας μια εικόνα σύγχρονη όχι μόνο για το Δασάκι, αλλά για την ευρύτερη περιοχή και  εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση αυτή», δήλωσε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος μετά την εξέλιξη αυτή.

Όλη η επικαιρότητα