Ηλεία

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ- Σε ισχύ τα μέτρα στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης

Ακούστε το άρθρο

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για το τι ισχύει στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης που βρίσκεται στο κόκκινο ως περιοχή επαυξημένου κινδύνου. Τα μέτρα που ισχύουν από το περασμένο Σάββατο μέχρι και 15 Φεβρουαρίου πρέπει να τηρούνται πιστά.

Αναστολή συναθροίσεων, ή κοινωνικών εκδηλώσεων.

Ιδιωτικές επιχειρήσεις: Λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό, υποχρεωτική προστασία υπαλλήλων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό προσωπικό εφόσον συνάδει με τη φύση των καθηκόντων.

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αναστολή επισκεπτηρίου, αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ, διενέργεια υποχρεωτικού περιοδικού εργαστηριακού ελέγχου κάθε πέντε ημέρες για κορωνοιό.

Σχολικές μονάδες, νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια δια ζώσης, με τηλεκπαίδευση τα Λύκεια. Οι μάσκες για τους μαθητές υποχρεωτική αλλά δεν ισχύει για το μάθημα φυσικής αγωγής.

Εκκλησίες : ένα άτομο ανά 25τμ με ανώτατο όριο τα 50.

Για την εστίαση ό, τι ισχύει μέχρι σήμερα (take away) Μεταφορές: πληρότητα λεωφορείων μέχρι 65%, μέχρι 2 επιβάτες πλέον του οδηγού στα ΙΧ και υπέρβαση ορίου επιτρέπεται εφόσον επιβαίνουν στο όχημα ανήλικα τέκνα. Μετακίνηση μαθητών με ταξί μέχρι τέσσερις.

Πληρότητα σε πλοία 50% ή 55% εφόσον διαθέτουν καμπίνες.

Αθλητισμός: αναστολή λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Καταστήματα τροφίμων ένα άτομο για κάθε 25τμ, απόσταση 2 μέτρων, ειδική απολύμανση σε τροχήλατα, προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από 7 έως 5 το απόγευμα.

Λαϊκές αγορές: υποχρεωτική επέκταση χώρου αγορών η παράλληλη αγορά. Αγορά: ckick away για λιανεμπόριο πλην καταστημάτων ένδυσης υπόδησης και βιβλιοπωλεία που λειτουργούν με προκαθορισμένο ραντεβού και τη μέθοδο click inside.

Κουρεία και κομμωτήρια ανοικτά με περιορισμό ατόμων –πελατών.

ΚΤΕΟ: οι πελάτες προσέρχονται κατόπιν ραντεβού. Κυκλοφορία εκτός νομού μόνο εργαζόμενοι με βεβαίωση εργοδότη ή με sms για φαρμακεία ή γιατρό.

Όλη η επικαιρότητα