Πολιτική

Δημοσκόπηση: Τι απαντούν οι Έλληνες για τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία

Ακούστε το άρθρο

Ένας στους δύο πολίτες δεν θεωρεί ικανοποιητική τη στήριξη προς στην Ελλάδα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Θέση για τα ελληνοτουρκικά και την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία παίρνουν σε νέα δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του Alpha οι Έλληνες πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων 47% θεωρεί ότι Η Ελλάδα πρέπει πρέπει να διεξάγει συνομιλίες με την Τουρκία μόνο για τα θαλάσσια σύνορα, ενώ το 29,7% λέει «όχι» στον διάλογο.

Παράλληλα, ένας στους δύο πολίτες δεν θεωρεί ικανοποιητική τη στήριξη προς στην Ελλάδα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με το στο θέμα με της Τουρκίας.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο για πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 52,7% του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει το 24%.

Αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα οι Έλληνες πολίτες φαίνονται αισιόδοξοι για το μέλλον και για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τη νέα χρονιά. Πιο συγκεκριμένα το 51,7% δηλώνει αισιοδοξία ενώ το 44,7 απαισιοδοξία.

Τέλος αναφορικά με τα εμβόλια, δυο στους τρεις Έλληνες θεωρούν ότι τα εμβόλια θα έρθουν στην Ελλάδα με καθυστερήσεις χρεώνοντας αυτές στην ΕΕ.

Όλη η επικαιρότητα