Ηλεία

Δημοτική Αστυνομία Πύργου: Προσφορά ζωής 27 φιάλες αίματος

Αιμοδοσία χθες από τη Δημοτική Αστυνομία Πύργου σε συνεργασία με τον Σταθμό Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Πύργου.
Ακούστε το άρθρο

Αρωγός στην προσπάθεια να καλυφθούν οι (πάντα) αυξημένες ανάγκες για αίμα στάθηκε –για μια ακόμα φορά- η Δημοτική Αστυνομία Πύργου, διοργανώνοντας μια ακόμα αιμοδοσία χθες στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Σε συνεργασία με τον Σταθμό Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Πύργου στην είσοδο του Δημοτικού μεγάρου που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα φιλοξενήθηκε μια ακόμα αιμοδοσία κατά την διάρκεια της οποίας συγκεντρώθηκε ικανός αριθμός φιαλών αίματος (27).

Η γιατρός αιμοδοσίας στον Σταθμό Αιμοδοσίας Πύργου Ελισάβετ Ζαχαριαδάκη τόνισε πως: «Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πάρα πολύ καλή που έσπευσε να αιμοδοτήσει προσφέροντας στους συνανθρώπους και να απαλύνουν τον πόνο αυτών που περιμένουν στο νοσοκομείο του Πύργου να κάνουν μεταγγίσεις.

Aπό αριστερά στη φωτό διακρίνονται η Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου, Συντονίστρια – Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου, η γιατρός αιμοδοσίας στον Σταθμό Ελισάβετ Ζαχαριαδάκη και ο αντιδήμαρχος Πύργου, αρμόδιος για τη Δημοτική Αστυνομία, Μαρίνος Αχτύπης

Οι ανάγκες μας είναι πάντα μεγάλες, καθημερινές. Το αίμα είναι ένα αγαθό πολύτιμο που διατηρείται για 35 ημέρες και μέσα σε αυτό το διάστημα μεταγγίζεται ο κόσμος που το χρειάζεται και γι` αυτό οι ανάγκες είναι αυξημένες.

Απαιτείται να υπάρχει μια τακτική ροή αιμοδοσίας για να καλύπτουμε τις ανάγκες του νομού μας.

Είναι αλήθεια ότι στο ξεκίνημα της πανδημίας του Κορωναιού οι αιμοδότες είχαν μια φοβία στο να προσέλθουν και να δώσουν αίμα. Πλέον έχει ξεπεραστεί αυτή η φοβία αφού όλοι βλέπουν ότι τα μέτρα προστασίας τηρούνται ευλαβικά, ο χώρος είναι καθαρός και το προσωπικό έμπειρο».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πύργου, αρμόδιος για τη Δημοτική Αστυνομία, Μαρίνος Αχτύπης, ανέφερε ότι: «Για άλλη μια φορά διοργανώνουμε αιμοδοσία σε συνεργασία με την Αιμοδοτική Ομάδα του νοσοκομείου Πύργου με σκοπό να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται μεταγγίσεις. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο μόνο μπορεί να σώσουμε μια ζωή. Στόχος μας έιναι να συνεχίσουμε τις αιμοδοσίες όχι μόνο στον Πύργο αλλά και σε κοινότητες της Ωλένης και του Ιάρδανου».

Όλη η επικαιρότητα