Ηλεία

Δημοτική παράταξη «ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ»: Η Απαράδεκτη στάση του Γιάννη Λυμπέρη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η απόφαση της παράταξης μας για αποχή

Κατόπιν αυτών, αποφασίσαμε ως παράταξη να απέχουμε του Συμβουλίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την συνέχεια της συνεδρίασης.
Ακούστε το άρθρο

Με την απαράδεκτη και άκρως απαξιωτική στάση του Γιάννη Λυμπέρη, στιγματίστηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα -εκτός από την πλήρη ανικανότητά του- δείχνει και τον απαράδεκτο  χαρακτήρα του, επιχείρησε για ακόμα μία φορά με αντιδημοκρατικό τρόπο να απαξιώσει τον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου και κάθε έννοια θεσμικής λειτουργίας.

Παρά το γεγονός ότι την ύστατη στιγμή και λόγω της έξαρσης της πανδημίας στην περιοχή μας, μας ζητήθηκε η προγραμματισμένη δια ζώσης συνεδρίαση να μετατραπεί σε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, κάτι που φυσικά δεχτήκαμε σεβόμενοι τους συμπολίτες μας, ο Γιάννης Λυμπέρης είχε άλλους σκοπούς.

Στο βωμό του συμφέροντος και της σκοπιμότητας, δεν έχει πρόβλημα να καταστρατηγήσει κάθε θεσμό και κάθε έννοια δημοκρατίας.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης και κατά την ανάγνωση του καταλόγου για παρουσίες, ο Δήμαρχος βλέποντας ότι δεν έχει την απαραίτητη πλειοψηφία, ζήτησε να ψηφίζουν τέσσερις δημοτικοί του σύμβουλοι, οι οποίοι απουσίαζαν από τη συνεδρίαση  τηλεφωνικώς!

Όταν εκφράσαμε την αντίθεσή μας, αφού κάτι τέτοιο είναι εντελώς εκτός των όσων προβλέπει ο νόμος για τις τηλεδιασκέψεις, ο Γιάννης Λυμπέρης με απαξιωτικό και προσβλητικό ύφος, άρχισε να βρίζει την παράταξή μας και προσωπικά τον επικεφαλής Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.

Κατόπιν αυτών, αποφασίσαμε ως παράταξη να απέχουμε του Συμβουλίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την συνέχεια της συνεδρίασης.

Κύριε Λυμπέρη, διαλύσετε τον Δήμο, δεν θα σας αφήσουμε να διαλύσετε και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ό,τι και να κάνετε, δεν θα μας παρασύρετε στον κατήφορο που έχετε επιλέξει.

Στα τελευταία της θητείας σας, δείχνετε και τον πραγματικό σας χαρακτήρα.

Ευτυχώς το 2023 είναι κοντά και πλησιάζει η ώρα που θα επανέλθει η κανονικότητα και η δημοκρατική λειτουργία των θεσμών στην πόλη μας.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Όλη η επικαιρότητα