Ηλεία

Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Έγκριση για αίτημα Σχολής Ξεναγών…

Ακούστε το άρθρο

Την προώθηση του αιτήματος ίδρυσης Σχολής Ξεναγών στον δήμο Ήλιδας, αποφάσισε κατά την προ ημερών συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρόταση αυτή τέθηκε τον Μάιο και με επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας από τον επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Δημήτρη Κράλλη, ο οποίος είχε ζητήσει να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση σε τακτική συνεδρίαση, όπως κι έγινε την Τετάρτη.

Η Σχολή Ξεναγών είναι δημόσια σχολή και προβλέπει υποχρεωτική διετή παρουσία και φοίτηση. Η εισαγωγή στη Σχολή γίνεται βάση προκήρυξης του Υπουργείου Τουρισμού με το σύστημα μοριοδότησης.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Αντώνης Πατρινός, ο δήμος μετά από διερεύνηση σχετικά με την βιωσιμότητα της σχολής, διαπίστωσε ότι πρόκειται για μια σχολή υψηλής ποιότητας, η οποία μπορεί να απορροφήσει απόφοιτους Λυκείου αλλά και άτομα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο κ. Δ. Κράλλης, το αίτημα στο υπουργείο Τουρισμού πρέπει να κατατεθεί από διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, με τη συμμετοχή των τριών βουλευτών του κυβερνόντος κόμματος και του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κ. Νίκου Κοροβέση, προκειμένου να έχει τη σοβαρότητα και την ωριμότητα που του αρμόζει.

Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε να συσταθεί Επιτροπή με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, και την ημέρα του ραντεβού στο υπουργείο Πολιτισμού να κληθούν ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, καθώς και οι βουλευτές.

Όλη η επικαιρότητα