Ηλεία

Δημοτικό Σχολείο Επιταλίου: Αναστάτωση λόγω κρούσματος covid-19 σε γονέα  

Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το πρωί στο δημοτικό σχολείο Επιταλίου, όταν έγινε γνωστό ότι γονέας βρέθηκε θετικός σε rapid τεστ που έκανε για covid-19. Ο γονέας, που έκανε δυο φορές το rapid τεστ, όπου την πρώτη φορά βγήκε αρνητικό και την δεύτερη θετικό, προχώρησε και σε μοριακό τεστ για να διαπιστωθεί αν πραγματικά νοσεί από τον covid-19, το οποίο και βγήκε θετικό (θετική στον ιό είναι και η σύζυγός του).

Ο συγκεκριμένος γονέας όπως έγινε γνωστό, όταν έμαθε ότι μπορεί να είναι θετικός στον ιό, επικοινώνησε άμεσα με τον διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Επιταλίου για να τον ενημερώσει για αυτή την εξέλιξη.

Όπως τόνισε δε ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου κος Αλέξης Σοφιανόπουλος, αμέσως απομονώθηκαν τα τρία παιδιά του γονέα που φοιτούν στο σχολείο, κάτι που φυσικά ορίζει το πρωτόκολλο.

Χθες όμως αρκετοί γονείς οι οποίοι έμαθαν για αυτό το γεγονός, φοβούμενοι για την υγεία των παιδιών τους, αλλά και το ιδίων, δεν τα έστειλαν προληπτικά στο σχολείο, που λειτούργησε πάντως κανονικά, αλλά με αρκετά μειωμένο αριθμό μαθητών.

Μάλιστα χθες το μεσημέρι ήρθε ειδικό συνεργείο από τον δήμο Πύργου και απολύμανε όλες τις αίθουσες και τον προαύλιο χώρο του σχολείου, προκειμένου να μην έχουμε πιθανή διάδοση του ιού στην τοπική κοινότητα.

Νίκος Κλάδης: «Σε καραντίνα τα παιδιά, θα κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως»

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κος Νίκος Κλάδης τόνισε σχετικά με το θέμα που προέκυψε.

«Εμείς από την πρώτη στιγμή που μάθαμε γι’ αυτό, περιμέναμε τα αποτελέσματα από το μοριακό τεστ του πατέρα. Και τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Τα παιδιά του γονέα θα μείνουν σε καραντίνα και θα κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως. Αυτό που γνωρίζω για το θέμα που είχαμε με το σχολείο, είναι ότι κάποιοι γονείς για λόγους ανησυχίας δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο δημοτικό Επιταλίου. Το σχολείο πάντως θα μείνει ανοικτό».

Αλέξης Σοφιανόπουλος: «Τηρήσαμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα»

Από την πλευρά του ο κος Αλέξης Σοφιανόπουλος διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Επιτάλιου ανέφερε χαρακτηριστικά για το όλο θέμα (οι δηλώσεις έγιναν πριν βγουν τα αποτελέσματα από το μοριακό τεστ του γονέα).

«Χθες (σ.σ. προχθές) το πρωί ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τον γονέα ότι στο δεύτερο Rapid test που έκανε βγήκε θετικός σε κορωνοιό. Αμέσως μετά την ενημέρωσή μας, τηρήσαμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, δηλαδή πήραμε τους τρεις μαθητές και τους απομονώσαμε στην ειδική αίθουσα και μετά ήρθαν οι γονείς και πήραν τα παιδιά. Χθες (σ.σ. προχθές) δεν δημιουργήθηκε καμία αναταραχή στο σχολείο, ο γονέας έκανε και το μοριακό από το οποίο και αναμένει τα αποτελέσματα. Μέχρι χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ, αλλά και σήμερα (σ.σ. χθες) έως το μεσημέρι που επικοινώνησα μαζί του, δεν τον έχει ενημερώσει ο ΕΟΔΥ ότι είναι θετικός. Θα περιμένουμε δηλαδή και σήμερα (σ.σ. χθες) για να δούμε τι θα γίνει. Χθες (σ.σ. προχθές) λοιπόν κάποια παιδιά κατάλαβαν τι συμβαίνει,  ενημερώθηκαν κάποιοι γονείς, δεχθήκαμε αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα, δεν κρύψαμε ότι όντως συνέβη αυτό και αρκετοί γονείς σήμερα (σ.σ. χθες) δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο προληπτικά. Το σχολείο πάντως λειτούργησε κανονικά με μειωμένο αριθμό μαθητών βέβαια και προληπτικά ο δήμος προχώρησε μετά το τέλος του ωρολογίου προγράμματος σε απολύμανση όλου του σχολείου».

Η άποψη του γονέα

Ο ίδιος ο γονέας με ανακοίνωση του τονίζει για το θέμα που έχει προκύψει.

«Απ’ τη στιγμή που γνωστοποιήθηκε το θετικό κρούσμα κορονοϊού στο δημαρχείο Ανδραβίδας – Κυλλήνης όπου εργάζομαι, όλοι οι υπάλληλοι πραγματοποιήσαμε rapid test. Το αρχικό τεστ βγήκε αρνητικό, οπότε δεν χρειαζόταν να υπάρξει καραντίνα σε κανένα μέλος της οικογενείας μου. Επειδή  κάποιοι υπάλληλοι είχαμε έρθει σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα, προβήκαμε σε επαναληπτικό τεστ , το οποίο βγήκε θετικό. Αμέσως ενημέρωσα το δημοτικό σχολείο και προχώρησα σε μοριακό τεστ».

*** Χθες μετά από αυτή την εξέλιξη, ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε τους γονείς για το γεγονός ότι και οι δυο γονείς των παιδιών βρέθηκαν θετικοί, όπου και τους γνωστοποίησε την απόφαση της Πρωτοβάθμιας να ανοίξει κανονικά το σχολείο την Δευτέρα.

Όλη η επικαιρότητα