Categories: Ηλεία

Δημ. Συμβούλιο Πύργου: Εξυπηρέτηση των δημοτών με ηλεκτροκίνητα λεωφορεία

Share

Σε πολύ χαμηλούς τόνους και με ομόφωνες αποφάσεις στο σύνολο σχεδόν των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα  η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι πριν την διεξαγωγή της τακτικής συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση του σώματος για την «Έγκριση του  ταμειακού απολογισμού του δήμου οικ. έτους 2019».

Στα προ ημερησίας διάταξης θέματα αποφασίστηκε ομόφωνα η επιχορήγηση 9 πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου για την διεξαγωγή προγραμματισμένων εκδηλώσεων τον επόμενο μήνα.

Η σύμβαση με το ΚΤΕΛ

Από τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν το σώμα αποτέλεσε η σύναψη σύμβασης χρησιδανείου με το ΚΤΕΛ Ν. Ηλείας που αφορά την ένταξη της πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα» 2014-2020 με τίτλο: «Δράσεις για την υλοποίηση των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεωντων Κατακόλου – Αρχαίας Ολυμπίας».

Κατά την εισήγηση του θέματος από τον αντιδήμαρχο Γιάννη Αργυρόπουλο επισημάνθηκε ότι στα πλαίσια της ΟΧΕ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Δήμος Πύργου θα προβεί στην αγορά τριών ηλεκτροκίνητων μικρών λεωφορείων τα οποία θα παραχωρηθούν στο ΚΤΕΛ για την εξυπηρέτηση των πολιτών εντός της πόλης του Πύργου.

Αυτό που επισημάνθηκε από τον Δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο είναι ότι στην σύμβαση θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα και πρόβλεψη για ειδική τιμολογιακή πολιτική για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, όπως άτομα τρίτης ηλικίας, άνεργους. ΑΜΕΑ  προκειμένου να  διασφαλιστεί μία πολιτική ορθής χρήσης και να υπάρχει μία ανταποδοτικότητα του έργου προς το κοινωνικό σύνολο της πόλης.

«Είναι μία καινοτομία για την πόλη μας αλλά πρέπει να διασφαλιστούν κάποιες συγκεκριμένες διατάξεις πάνω στην λειτουργία του» επισήμανε ο κ Αντωνακόπουλος.

Στα υπόλοιπα θέματα αποφασίστηκε η τοποθέτησης ταϊστρών και ποτιστρών για τα αδέσποτα ζώα  σε κοινόχρηστα σημεία του Δήμου Πύργου, σε συνεργασία με φιλοζωικά σωματεία και εθελοντές .

Επίσης το σώμα ομόφωνα αποφάσισε την  παράταση «Λειτουργίας των  δομών και υπηρεσιών  της Δημόσιας Διοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας  του  Συμβουλευτικού  Κέντρου καθώς και την  σύσταση επιτροπής Ισότητας των Φύλων.

Ειδική συνεδρίαση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μετά από πρόταση του Επικεφαλή της παράταξης. «Λαϊκή Συσπείρωση» Χρήστου Γιάνναρου το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση για τα ζητήματα και προβλήματα που υπάρχουν εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Αυτό που επισήμανε ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος είναι ότι ειδικά με τα μέτρα που θα  ισχύσουν λόγο του κορωνοιού αλλά και γενικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολικά συγκροτήματα θα πρέπει να υπάρξει μία διευρυμένη συνεδρίαση με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων προκειμένου να αναζητηθούν και να προγραμματισθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την ομαλή έναρξη και λειτουργία των σχολικών μονάδων.