Ηλεία

Δη.Κ.Ε.Πύργου: Μια ακόμα επιβεβλημένη απάντηση απλά και κατανοητά…

Ακούστε το άρθρο

Ανοίξαμε με αστήρικτη επιμονή σας, πλέον έναν δημόσιο διάλογο, σχετικά με την νομιμότητα συνεργασίας των ΟΤΑ με Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς Εργαζομένων στο πλαίσιο σύναψης Προγραμματικών συμβάσεων και κατά πόσο οι ΟΤΑ πρέπει να ενδυναμώνουν την δραστηριότητα των Νομικών Προσώπων αυτών.

Εμείς θα επιμείνουμε να μοχλεύουμε τον Εθελοντισμό, να επιζητούμε την συνεργασία με φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, πάντα στο πλαίσιο της νομιμότητας, της διαφάνειας και των κείμενων διατάξεων. Και με την ευκαιρία, καλούμε κι άλλους κοινωνικούς φορείς να μας υποβάλλουν προτάσεις συνεργασίας. Σκοπός μας διαχρονικά είναι το όφελος της τοπικής κοινωνίας, αξιοποιώντας κι όσες δυνατότητες παρέχονται νόμιμα για την περαιτέρω παραγωγή έργου. Εάν βεβαίως εσείς μας αποδείξετε κάτι για την μη νομιμότητα της όλης διαδικασίας, ενάντια στην βούληση των Οργάνων Διοίκησης του Δήμου Πύργου και της Δη.Κ.Ε.Πύργου, με την σύμφωνη γνώμη της Περιφερειακής Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως νόμιμο ελεγκτή, τότε θα είμαστε υπόλογοι απέναντι στους Δημότες μας, και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ενημερώσετε και τα υπόλοιπα όργανα της Πολιτείας για αλλαγή της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Όσον αφορά την συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ, συνολικά μέχρι σήμερα έχει υλοποιήσει εκδηλώσεις ύψους 46.500 ευρώ (24.000 ευρώ Δήμος Πύργου, 5.000 ευρώ Λιμενικό Ταμείο και 17.500 ευρώ Δη.Κ.Ε.Πύργου). Μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί καμία άλλη σύμβαση. Βεβαίως επιδιώκουμε την συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ για την υλοποίηση των Προγραμματικών συμβάσεων στον τομέα Αθλητισμού και στον τομέα Κοινωνικής μέριμνας, αλλά είμαστε έτοιμοι να σχεδιάσουμε κι άλλες δράσεις με την ίδια ή άλλη Κοιν.Σ.Επ.

Επαναλαμβάνουμε ότι οι ΚοινΣ.ΕΠ. είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου κοινωνικού χαρακτήρα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, υπάγονται στους φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.), είναι εγγεγραμμένες στο Γενικό Μητρώο φορέων Κ.ΑΛ.Ο. του Υπουργείου Εργασίας, και ισχύουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την συναλλαγή τους με τους φορείς Γενικής Κυβέρνησης.

Υπενθυμίζουμε πως σας παραθέσαμε στην προηγούμενη απάντηση μας στις ανακρίβειες και στις άγνοιες σας, όλη τη σχετική νομοθεσία καθώς και πλήθος παραδειγμάτων πανελλαδικά, συνεργασίας ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού με Κοιν.Σ.Επ. Αφού ήδη είναι ένας διαδεδομένος και λειτουργικός θεσμός.

Τέλος, να σας επισημάνουμε ξανά κι ότι: Εμείς επιζητούμε και παραμένουμε πάντοτε στη διάθεσή σας για κάθε έλεγχο. Γιατί δεν έρχεστε να σας ενημερώσουμε; Γιατί οι εκπρόσωποι σας στα όργανα του Δήμου δεν ζητούν αυτή την ενημέρωση;

Ο Πρόεδρος της Δη.Κ.Ε.Πύργου

Δημόπουλος Χρήστος

Όλη η επικαιρότητα