Αγροτικά

Διαδικτυακά η κατάρτιση των Νέων Αγροτών

Ακούστε το άρθρο

Μέσω τηλεκατάρτισης θα πραγματοποιείται η εκπαίδευση των Νέων Αγροτών, εξαιτίας των υγειονομικών περιορισμών από τον κορvνοϊό, όπως προκύπτει από απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, «η σημερινή τροποποίηση της υπουργικής απόφασης έρχεται μετά και από την έγκριση της 8ης Τροποποίησης του ΠΑΑ 2014-2020 από την ΕΕ, όπως αυτή ανακοινώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό».

Με τη απόφαση ανοίγει ο δρόμος για τη συμμετοχή των Νέων Αγροτών σε αντίστοιχο πρόγραμμα τηλεκατάρτισης, με σκοπό να διδαχθούν τις αναγκαίες γνώσεις και δεξιότητες για την τεκμηρίωση της επαγγελματικής τους ικανότητας και επάρκειας στον πρωτογενή τομέα, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος και η αποπληρωμή των δικαιούχων.

Η εν λόγω τροποποίηση αφορά περίπου 5.000 Νέοι Αγρότες, ενώ το συνολικό μέγεθος της δαπάνης ανέρχεται περίπου στα 4.875.000 ευρώ.

Μετά την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου εφαρμογής ο αρμόδιος οργανισμός, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ προβλέπεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα τηλεκατράρτισης σε περίπου ένα μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα