Ηλεία Πολιτική

Διαδικτυακός καφές των εκλεγμένων γυναικών της τοπικής αυτοδιοίκησης του Ν. Ηλείας με πρωτοβουλία της Δ. Αυγερινοπούλου

Ακούστε το άρθρο

Κοινούς τόπους σκέψης και δράσης ανάδειξε η διαδικτυακή συνάντηση των εκλεγμένων γυναικών της τοπικής αυτοδιοίκησης του Ν. Ηλείας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, και τη συμμετοχή της Αντιδημάρχου Ισότητας του Δήμου Αμαρουσίου και Γραμματέως Δικτύου Αιρετών Γυναικών, κα Ελένης Λέκκα.

Η συζήτηση κινήθηκε σε ζεστό και φιλικό κλίμα και δόθηκε ο χώρος σε κάθε εκλεγμένη εκπρόσωπο της τοπικής αυτοδιοίκησης να καταθέσει τις εμπειρίες, το όραμά της, αλλά και τα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζει στο δρόμο για την υλοποίηση έργων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν ο ενεργός ρόλος των γυναικών στην τοπική αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, η διαφοροποίηση της ατζέντας των εκλεγμένων γυναικών, αλλά και η ενθάρρυνση της συμμετοχής των γυναικών στην ενεργό πολιτική μέσω ισχυρών δικτύων αλληλοϋποστήριξης.

Αναφορά έγινε και στους πολλαπλούς ρόλους στους οποίους καλείται να ανταποκριθεί η σύγχρονη γυναίκα, το μικρό αριθμό υποψηφίων και εκλεγμένων γυναικών στην κεντρική κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και το ελληνικό κίνημα #metoo. Ειδικότερο σημείο της συζήτησης αποτέλεσε ο σχεδιασμός των δράσεων που είναι ιδιαίτερα υψηλά στην ατζέντα τους, όπως τα θέματα δημόσιας υγείας, περιβάλλοντος, ασφάλειας και αθλητισμού.

Θα ακολουθήσει δε και επόμενη τηλεδιάσκεψη με τις εκλεγμένες γυναίκες της τοπικής αυτοδιοίκησης του Ν. Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα