Ελλάδα Υγεία

Διασωληνωμένη 28χρονη μητέρα στο Ιπποκράτειο- Όλο και πιο ευάλωτοι οι νέοι

Ακούστε το άρθρο

Όσο το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού προχωρά στη χώρα μας, αποδεικνύεται πως είναι αμείλικτο, αφού μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 103 νεκροί, με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται σε 540, για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, όλο και πιο ευάλωτοι απέναντι στην Covid γίνονται οι νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι, με τον μέσο όρο στην ηλικία των διασωληνωμένων να πέφτει όλο και πιο χαμηλά, ενώ, μέχρι στιγμής, 6.000 παιδιά κάτω των 17 ετών έχουν νοσήσει στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο OPEN TV το Σάββατο, ο Κώστας Ιμπρίαλος, παθολόγος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, σημείωσε πως έχει μειωθεί σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων ασθενών, με πολλούς από αυτούς να είναι γύρω στα 40 έτη, ενώ το τελευταίο διάστημα σε αυτούς έχουν προστεθεί και αρκετοί ασθενείς ηλικίας 30 ετών. Αναφορικά με το αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν υποκείμενα νοσήματα, ο κ. Ιμπρίαλος τόνισε πως πλέον ένα ποσοστό της τάξεως του 30%-40% εξ αυτών δεν έχουν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και παρόλ’ αυτά χρήζουν νοσηλείας σε ΜΕΘ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το OPEN TV, 11 ασθενείς, ηλικίας 18 έως 39 ετών, νοσηλεύονται σε εντατικές, επιβεβαιώνοντας με τον πιο σκληρό τρόπο ότι κανείς δεν είναι άτρωτος. Την ίδια ώρα, σχεδόν 6.000 παιδιά κάτω των 17 ετών έχουν νοσήσει στη χώρα μας.

Διασωληνωμένη 28χρονη μητέρα στο Ιπποκράτειο – Θύματα του ιού δύο νέοι κάτω των 40 ετών

Διασωληνωμένη νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης 28χρονη μητέρα, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, διοίκηση, γιατροί και ΕΚΑΒ αναζητούσαν κρεβάτι σε ΜΕΘ και τελικά βρέθηκε αργά τη νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, με την 28χρονη να δίνει τη δική της μάχη με τον κορονοϊό. Η ασθενής είναι μητέρα ενός πολύ μικρού παιδιού και δεν φέρεται να πάσχει από υποκείμενα νοσήματα. Νόσησε από κορωνοϊό πριν λίγες ημέρες και η υγεία της επιδεινώθηκε ξαφνικά το τελευταίο 24ωρο.

via

Όλη η επικαιρότητα