Categories: Ηλεία

Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών Αρχαίας Ολυμπίας – Θέατρο των Πολιτών: «Γίνε ο ξεναγός σου!»: Ξεκινά ο δεύτερος εργαστηριακός κύκλος

Share

Με όχημα το θέατρο, τις τεχνικές του κινηματογράφου και του animation και φυσικά την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, έφηβοι και ενήλικες δημιουργούν το πιο καινοτόμο και πρωτοποριακό πρόγραμμα στην Ελλάδα!

Πρόκειται για έναν παιχνιδιάρικο ψηφιακό οδηγό ξενάγησης για τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, μέσω εφαρμογής (application) για κινητά τηλέφωνα, που απευθύνεται σε εφήβους. Ένα ταξίδι στο χρόνο και την αρχαιότητα, μέσα από τη δική σου φρέσκια ματιά! Μια σύγχρονη προσέγγιση στην «μυθολογία» των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας, την κοινωνική και φιλοσοφική τους διάσταση.

Ο δεύτερος κύκλος εργαστηρίων περιλαμβάνει το εργαστήρι θεάτρου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 27 Σεπτέμβρη έως την Παρασκευή 1 Οκτώβρη και ώρες 10:00-13:00, στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Κατά τη διάρκειά του θα δημιουργηθούν εικόνες, αναπαραστάσεις και δρώμενα, υπό την καθοδήγηση των ηθοποιών-εμψυχωτών Αγγελικής Τόμπρου και Ελευθερίας Κουή. Στην ενότητα αυτή συμμετέχει και η σχολή χορού της Ζωής Ανδρίτσου, με τη χορογραφία των Ηραίων.

Επιπρόσθετα, το τριήμερο Τρίτη 28, Τετάρτη 29 και Πέμπτη 30 Σεπτέμβρη και ώρες 17:00-20:00 θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι animation (stop motion με τεχνικές cutout animation και animation με πλαστελίνη) με υπεύθυνο τον Δρ. Σπύρο Σιάκα και τους σπουδαστές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Animation του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Το εργαστήρι animation θα πραγματοποιηθεί στο χώρο “Το Εργαστήρι” του Νίκου Τουμαζάτου, στην οδό Ζαϊμη 13, στον Πύργο.

Παράλληλα η δημοσιογραφική ομάδα «Zizanio News» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους και της Ευρωπαϊκής Συνάντησης Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio με υπεύθυνους την Ηρώ Ρήγα και τον Σταύρο Ρομποτή θα “καλύψει” δημοσιογραφικά και κινηματογραφικά όλο το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (ΚΕΔΑΟ) και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας (Ζ΄ΕΠΚΑ).

Μπορούν να συμμετέχουν έφηβοι από 12+ ετών, φοιτητές, ενήλικες που αγαπούν το θέατρο. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο olympiafestivalofthearts@gmail.com (ονοματεπώνυμο, ηλικία, ιδιότητα, κινητό τηλέφωνο)

*Την προσέλευση των συμμετεχόντων στο θεατρικό εργαστήρι θα διευκολύνει λεωφορείο από τον Πύργο.

** Οι συμμετέχοντες πρέπει απαραιτήτως να έχουν κάνει self test, ενώ θα τηρηθούν αυστηρά μέτρα Covid-19.

Πληροφορίες: 6981998604 (Ηρώ Ρήγα)