Οικονομία

Διεθνείς χρηματαγορές: Βαριές απώλειες στον απόηχο της είδησης για μετάλλαξη του κορωνοϊού

Ακούστε το άρθρο

Βαριές απώλειες καταγράφουν τα διεθνή χρηματιστήρια με τους επενδυτές να ανησυχούν τις επιπτώσεις στην ταξιδιωτική βιομηχανία από τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού στη Βρετανία.

Παρά τη συμφωνία στο Κογκρέσο για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τον Dow Jones, τον S&P 500 και τον Nasdaq, κατέγραψαν πτώση μεταξύ 1,6% και 2,4% στις ΗΠΑ.

Το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού – που λέγεται ότι είναι έως και 70% πιο μεταδοτικό από τα άλλα – τρόμαξε τις ευρωαγορές με τον FTSE 100 στη Βρετανία να υποχωρεί κατά 3%, τον Euro Stoxx 50 κατά 3,6% και τον DAX στη Γερμανία κατά επίσης 3,6%. Η στερλίνα υποχώρησε κατά 2% έναντι του δολαρίου γύρω στο 1,32. Από την πτώση επηρεάστηκε και ο ταξιδιωτικός κλάδος με τις μετοχές της IAG, μητρικής της British Airways, να υποχωρούν κατά 11% στις πρωινές συναλλαγές, κατά 10% της Carnival, κατά 7% της TUI και κατά 9% της κατασκευάστριας κινητήρων αεροσκαφών Rolls-Royce. Οι τιμές του μαύρου χρυσού υποχώρησαν μετά τα νέα για την απαγόρευση ταξιδιών από τη Βρετανία σε αρκετές χώρες, με το Μπρεντ να πέφτει κατά 5,4% στα 49,44 δολάρια. Στο κόκκινο βρέθηκαν λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού στη Βρετανία και οι ασιατικές αγορές πλην της ηπειρωτικής Κίνας, πιθανώς λόγω του εν εξελίξει προγράμματος εμβολιασμού στη χώρα. Ο Shanghai Composite κατέγραψε άνοδο κατά 0,7%, την ώρα που ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχωρούσε κατά 0,7% και ο Νikkei στο Τόκιο κατά 0,2%.

Πηγή: iefimerida.gr

Όλη η επικαιρότητα