Εκπαίδευση Ηλεία

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας: «Θα είμαστε πανέτοιμοι στην έναρξη της σχολικής χρονιάς»

Ακούστε το άρθρο

Τι δηλώνει ο διευθυντής κ. Γιώργος Φωτεινόπουλος

Εντατική είναι η προσπάθεια στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, για την τοποθέτηση όλων των καθηγητών, κάθε  ειδικότητας, που θα διδάξουν στα γυμνάσια και λύκεια της Ηλείας την φετινή σχολική περίοδο.

Όπως δήλωσε χθες ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γιώργος Φωτεινόπουλος, είχαμε σύγκληση του ΠΥΣΔΕ για δυο μέρες για να είναι όλα έτοιμα όταν ξεκινήσουν τα σχολεία στις 14 Σεπτεμβρίου.

«Προχθές συγκλήθηκε το ΠΥΣΔΕ και κάναμε μέχρι αργά το βράδυ τοποθετήσεις μόνιμων ειδικής αγωγής, τοποθετήσεις παράλληλης στήριξης, ενώ ξεκινήσαμε να βγάζουμε τα κενά για την Γενική εκπαίδευση. Αυτό συνεχίστηκε και χθες το απόγευμα για να οριστικοποιήσουμε τα κενά για τους αναπληρωτές Γενικής Παιδείας, ενώ στην συνέχεια θα τους καλέσουμε για να κάνουν αιτήσεις μέχρι την Δευτέρα, για τα σχολεία προτίμησης τους, ενώ στη συνέχεια θα κάνουμε ΠΥΣΔΕ για την τοποθέτηση των υπεράριθμων, των αναπληρωτών και όλων των υπολοίπων. Θα βγάλουμε και προσκλήσεις εντός του ΠΥΣΔΕ».

Σε ερώτηση αν περιμένουμε κι άλλες προσλήψεις το αμέσως προηγούμενο διάστημα αναπληρωτών εκπαιδευτικών, για να καλυφθούν όλα τα κενά τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ο κ. Φωτεινόπουλος τόνισε.

«Να μιλήσουμε για την ειδική αγωγή πριν από όλα, όπου καλύφθηκαν οι περισσότερες από τις θέσεις, όμως υπάρχουν και άλλες κενές και θα ζητήσουμε και ελπίζουμε να μας στείλουν αναπληρωτές για να τις καλύψουμε. Δεν είναι πολλές αυτές οι θέσεις».

Επίσης ο κ. Φωτεινόπουλος ανέφερε πως τα σχολεία θα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν με όλα τα μέτρα ασφαλείας στις 14 Σεπτεμβρίου.
«Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Το βάρος έχει πέσει στους δήμους οι οποίοι πρέπει να φροντίσουν και για την υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και για την πρόσληψη των καθαριστριών. Εμείς σαν διεύθυνση προγραμματίζουμε την επόμενη εβδομάδα να καλέσουμε τους διευθυντές όλων των σχολείων, για να τους κάνουμε μία πλήρη ενημέρωση για το τι πρέπει να κάνουμε, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων λόγω του κορωνοιού. Θεωρώ όμως ότι θα είμαστε απόλυτοι έτοιμοι στις 14 του μήνα για να ξεκινήσουμε».

Τέλος όσον αφορά τις ενστάσεις που υπάρχουν για τον αριθμό των παιδιών που θα είναι στα τμήματα ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανέφερε,

«Σίγουρα θα είναι μία πολύ δύσκολη χρονιά. Όμως έχουμε μάθει στα δύσκολα και θα τα αντιμετωπίσουμε. Το βασικό θέμα δεν είναι τι θα θέλαμε να έχουμε αλλά το τι μπορούμε να έχουμε. Εμείς περιμένουμε τις οριστικές οδηγίες του Υπουργείου, θα τις μεταφέρουμε στους διευθυντές των σχολείων για να τις υλοποιήσουν».

Όλη η επικαιρότητα