Ηλεία

Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας δήμου Πύργου: Διανομή βασικών επισιτιστικών αγαθών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Ακούστε το άρθρο

Και παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Υγείας του δήμου Πύργου, ύστερα από την αποδοχή δωρεάς από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», δια μέσου της ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊου Covid 19, θα διανείμει βασικά επισιτιστικά αγαθά.

Μιλώντας σχετικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος (Πρόνοιας και Αλληλεγγύης), Ανδρέας Βγενόπουλος, δήλωσε πως «Είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια ενίσχυσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί και από τον Covid 19. Η υπηρεσία μας είναι έτοιμη να διανέμει βασικά αγαθά που προέρχονται απ[ο τη δωρεά του ιδρύματος και θα παρακαλούσα τους ενδιαφερόμενους να τηρήσουν τις οδηγίες καθώς και τα μέτρα προστασίας από τον ιό».

Έως 27 Νοεμβρίου 2020 οι αιτήσεις…

Σημειώνεται πως οι ενδιαφερόμενοι – μόνιμοι κάτοικοι του δήμου Πύργου, που επιθυμούν να λάβουν τρόφιμα, θα πρέπει να αποστείλουν όλα τα κάτωθι απαιτούμενα δικαιολογητικά, έως 27 Νοεμβρίου 2020. Η παραλαβή των δικαιολογητικών θα γίνει αποκλειστικά, με ηλεκτρονική μορφή, στo e-mail της  Υπηρεσίας: pronoia.covid19@gmail.com, λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση του Covid-19.

Τα δικαιολογητικά είναι τα κάτωθι:

-Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας του αιτούντος

-Βεβαίωση εργοδότη, που να αποδεικνύει την αναστολή – παύση εργασίας από το Μάρτιο του 2020 και έπειτα (από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ)

-Αποδεικτικά έγγραφα διακοπής λειτουργίας επιχείρησης, λόγω των μέτρων περιορισμού της διασποράς του Covid 19

-Δήλωση φορολογίας Εισοδήματος Ε1, Ε3, Ε9 και εκκαθαριστικό σημείωμα τελευταίου οικονομικού έτους

-Αποδεικτικό κατοικίας (λογαριασμός ΔΕΚΟ ή μισθωτήριο συμβόλαιο σε ισχύ ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας)

-Βεβαίωση ανεργίας των υπόλοιπων ενηλίκων μελών της οικογένειας

-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

-Βεβαίωση σπουδών (στην περίπτωση φοιτητή/τριας, ως προστατευόμενου μέλους)

Με μοριοδότηση η αξιολόγηση…

Η αξιολόγηση των αιτήσεων των δυνητικά ωφελούμενων από την ανωτέρω δωρεά, μαζί με τα συνημμένα ανωτέρω δικαιολογητικά, θα πραγματοποιηθεί από Τριμελή Επιτροπή και οι δικαιούχοι θα προκύψουν ύστερα από μοριοδότηση.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΜΟΡΙΑ
Απώλεια εργασίας λόγω Covid 19 ή πληττόμενων ΚΑΔ + 20
Εντός εισοδηματικών κριτηρίων +5
Ανήλικο / προστατευόμενο μέλος + 3 ανά τέκνο, με όριο τα 9 μόρια
Μονογονεϊκή οικογένεια +5
Ανεργία λοιπών μελών της οικογένειας (προστατευόμενα μέλη) +2 ανά άτομο
Ακίνητο -1 ανά ακίνητο
Τόκοι -3 ανά 50 € τόκων
Φοιτητές +10
Δικαιούχοι που δεν συμμετέχουν σε άλλες δράσεις της Κοινωνικής Υπηρεσίας- Προγράμματα  

+5

Η Επιτροπή Αξιολόγησης κατά τη διάρκεια της επιλογής των δικαιούχων, δύναται να ζητήσει οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κριθεί απαραίτητο, συμπεριλαμβανομένου και της κοινωνικής έρευνας.

Το έντυπο αίτησης θα αναρτηθεί μαζί με τα δικαιολογητικά στο site δήμου Πύργου: cityofpyrgos.gr

Πληροφορίες: 26210-81243.

Παροχή ιδιαίτερων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης

Επίσης ο κ. Βγενόπουλος κάνει γνωστό ότι βάσει της διαμορφωθείσας κατάστασης, λόγω του covid-19, η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Πύργου τίθεται σε ετοιμότητα ώστε να παρέχει ιδιαίτερες υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, οι οποίες συνίστανται ως εξής:

  1. A) Καταγραφή των κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

Β) Καταγραφή των απόρων και οικονομικά αδυνάτων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους

Γ) Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους με δαπάνη που βαρύνει τους αιτούντες ,για άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους

Δ) Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης (εφόσον προβλέπεται από τον ΕΟΠΥΥ)

Ε) Διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ

Για την ενεργοποίηση των ανωτέρω απαιτείται σχετικό αίτημα από τους ενδιαφερομένους ενώ το έντυπο αιτήσεως διατίθεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την υπηρεσία. Τα αιτήματα μπορούν να διαβιβάζονται ηλεκτρονικά στο e-mail: pronoia.covid19@gmail.com  και στο Fax 26210 31618.

Περισσότερες πληροφορίες στο 26210 25383.

Όλη η επικαιρότητα