Πολιτική

Διονύσης Καλαματιανός: 200 χρόνια μετά, η επανάσταση του 1821 συνεχίζει να μας εμπνέει

Ακούστε το άρθρο

Τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 είναι μια ξεχωριστή στιγμή, η οποία, δυστυχώς, έρχεται μέσα στη συνεχιζόμενη υγειονομική και οικονομική κρίση.

Η επανάσταση του λαού μας εμπνέει διαχρονικά για ελευθερία, ισότητα και δικαιοσύνη. Συμβολίζει την ενότητα και την ομοψυχία, στοιχεία που αποτέλεσαν δομικά συστατικά της αποφασιστικότητας των προγόνων μας να αποτινάξουν τα δεσμά.

Η ιστορική μας συνείδηση, η συλλογική μας μνήμη και ταυτότητα είναι οι κινητήριες δυνάμεις μας. Είναι αυτές που μας υπενθυμίζουν συνεχώς ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν προτάσσουμε το συλλογικό στόχο, υπερβαίνουμε το ατομικό συμφέρον και μαχόμαστε ενωμένοι απέναντι στη σκλαβιά, απέναντι στο άδικο.

Σήμερα, που η χώρα μας συνεχίζει να αντιμετωπίζει τις οδυνηρές συνέπειες της πανδημίας, αντλούμε ισχυρές δυνάμεις απ’ όλες εκείνες τις αξίες, που αποτέλεσαν τη μαγιά των αγώνων του λαού μας για την ελευθερία και για την ίδια τη ζωή. Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τη διαρκή προσπάθεια για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική δικαιοσύνη, για την προάσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων, την ισχυροποίηση της δημόσιας υγείας και παιδείας και του κράτους πρόνοιας. Να συστρατευθούμε με σθένος στις κρίσιμες στιγμές. Να παλέψουμε για την ευημερία του λαού μας, για την παραγωγική ανασυγκρότηση, για τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

Τιμούμε με σεβασμό και βαθύτατη ευγνωμοσύνη τους αγωνιστές του 1821. Ας ακολουθήσουμε και εμείς τα χνάρια τους και ας σχεδιάσουμε ένα μέλλον αισιόδοξο για όλους, που θα διαπνέεται από ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα, ισονομία, δικαιοσύνη και κοινωνική ευημερία. Έτσι δικαιώνεται και ολοκληρώνεται ο δικός τους αγώνας και θυσία.

Όλη η επικαιρότητα