Ελλάδα

«Διπλός» σεισμός στη Ναύπακτο: Ζημιές στο οδικό δίκτυο – Eκτιμήσεις επιστημόνων

Ακούστε το άρθρο

Περιπολίες σε περιοχές της Ναυπακτίας και της Φωκίδας κάνουν οχήματα του πυροσβεστικού σώματος για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων από τις διαδοχικές σεισμικές δονήσεις 4,7 και 4,4 της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκαν τα ξημερώματα με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή του Μαραθιά, στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου – Ιτέας, κοντά στην περιοχή του Μαραθιά, χωρίς πάντως να κλείσει ο δρόμος. Οι εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος ξεκίνησαν άμεσα.

Στο Μοναστηράκι Δωρίδας έπεσε μάντρα σπιτιού, ενώ οι κάτοικοι ανάστατοι βγήκαν στο δρόμο.

Ο Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τη δόνηση, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία από τις πολλές δονήσεις που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στην περιοχή. Πρόκειται για «σμήνος» σεισμών, το μέγεθος των οποίων δεν ξεπερνά τα 5 ρίχτερ.

«Είναι συνηθισμένη δραστηριότητα που δε συνδέεται με το ρήγμα του Αιγίου», δήλωσε ο Ε.Λέκκας.

Καθησυχαστικός και ο Ακης Τσελέντης

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης, σχετικά με τον διπλό σεισμός 4,7 και 4,4 Ρίχτερ στη Ναύπακτο.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Διευθυντής του γεωδυναμικού ινστιτούτου τόνισε πως ο σεισμός ήταν αναμενόμενος, καθώς η περιοχή παρουσιάζει μία έντονη δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα, ενώ εκτίμησε πως όλα θα κυλήσουν φυσιολογικά μετά τον κύριο σεισμό.

Σε ανάρτησή του ο καθηγητής Ακης Τσελέντης ανέφερε:

Ανακοίνωση Σεισμού της 13/01/2021 Εκ μέρους των φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 00:09 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.7 στην κλίμακα Richter.

Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 153 χλμ. ΔΒΔ της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 16 χλμ. Β του Αιγίου. ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ: ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 38.3949 Βόρεια ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 22.0482 Ανατολικά.

Έγινε κοντά στο Μαραθιά και η περιοχή ήταν από καιρό διεγερμένη και όπως σας είχα πει αναμέναμε να μας δώσει κάποιο μικρό σεισμό πιστεύω όλα να εξελιχθούν φυσιολογικά.

Πηγή: Nafpaktianews.gr

Όλη η επικαιρότητα