Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ένα λουλούδι αφήνουν στο σημείο που έπεσε νεκρός η σύζυγος και γείτονες (Bίντεο)

Ακούστε το άρθρο

Με ένα λουλούδι στο χέρι η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, βγήκε σήμερα το πρωί και κατευθύνθηκε στο σημείο όπου δολοφονήθηκε από δυο άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες ο αγαπημένος της σύζυγος.

Η ήσυχη γειτονιά του Αλίμου, εκεί όπου ζούσε ο Γιώργος Καραϊβάζ με τη σύζυγο και το γιό του είναι «παγωμένη», μη μπορώντας να πιστέψει πως χθες το μεσημέρι, δυο κρανοφόροι, φορώντας στρατιωτικά ρούχα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, δολοφόνησαν αυτόν τον ήσυχο οικογενειάρχη.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, έφτασε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ και ο φίλος του, αντιδήμαρχος Αλίμου, Γιάννης Αντωνάκης, ο οποίος αποκάλυψε πως όλα έγιναν μέσα σε 20 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, επισήμανε πως την δολοφονική σκηνή είδαν υπάλληλοι του Δήμου, οι οποίοι έχουν καταθέσει στην αστυνομία όλα όσα είδαν.

Μιλώντας στο protothema.gr είπε: «Όλα έγιναν μέσα σε 15 με 20 δευτερόλεπτα. Οι υπάλληλοι που βρίσκονταν για εργασίες εκεί, περίμεναν το λεωφορείο του Δήμου για να τους παραλάβει. Όταν είδαν το τραγικό περιστατικό, οι άνθρωποι σάστισαν και είναι ακόμη σοκαρισμένοι. Ήταν περίπου 5 μέτρα από το σημείο που πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο οι δράστες. Έβγαλαν ένα πιστόλι και τον σκότωσαν. Αλλά δεν ακούστηκε τίποτε. Είμαστε συντετριμμένοι από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, γιατί ήταν ένας καλός άνθρωπος, δημοσιογράφος και οικογενειάρχης».

Για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, μίλησε και ο φίλος του, Γιώργος Καλλιακμάνης: «Ήταν ένα στυγερό έγκλημα, μια στυγερή δολοφονία από στυγνούς δολοφόνους, οι οποίοι δεν σκότωσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ. Έκαναν ένα χτύπημα στη δημοκρατία και στην ελευθερία της γνώμης και του Τύπου. Ο Γιώργος δεν μιλούσε για τα επαγγελματικά του, αν είχε δεχθεί απειλές δεν θα το έλεγε σε κανέναν, έκανε μόνο τη δουλειά του και γενικότερα ήταν ένας κλειστός χαρακτήρας. Όλα έχουν να κάνουν με το πώς θα τα αξιολογήσει σωστά η αστυνομία. Πιστεύω ότι οι δράστες γρήγορα θα συλληφθούν»

Τις στιγμές που ακολούθησαν μετά το τραγικό συμβάν της Παρασκευής, περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

Αρκετοί είναι οι γείτονες, αλλά και άνθρωποι που μένουν μερικούς δρόμους πιο μακριά από το σημείο της δολοφονίας και αφήνουν ένα λουλούδι ή κοντοστέκονται και ρωτούν τους δημοσιογράφους να μάθουν πληροφορίες για την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

via

Όλη η επικαιρότητα