WEB tv Ηλεία

Δουνέικα: Πυρκαγιά σε μονάδα παραγωγής της Κεραμοτουβλοποιίας Παναγιωτόπουλος (PHOTOS-VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά υπέστη η σημαντική κεραμοτουβλοποιία Παναγιωτόπουλος- Εκτός λειτουργίας για 4 μήνες πλέον η μονάδα κεραμιδιών.

«Θα τα ξαναφτιάξουμε όλα…»
Συγκινητικό το μήνυμα του ιδιοκτήτη Κ. Παναγιωτόπουλου

«Όλα θα πάνε καλά. Θα τα ξαναφτιάξουμε όλα…». Με δύναμη ψυχής, βλέποντας επί ώρες την επιχείρησή του να καίγεται, ο ένας εκ των ιδιοκτητών της Κεραμοτοβλουποιίας Παναγιωτόπουλος, κ. Κώστας Κώστας Παναγιωτόπουλος, βρήκε το κουράγιο να εκφράσει αισιοδοξία και να ευχαριστήσει τον θεό που δεν έγινε κάποιο ατύχημα, αφού την ώρα που ξέσπασε φωτιά στο εργοστάσιο, υπήρχε στον χώρο το προσωπικό βάρδιας…

Μεγάλες ζημιές υπέστη μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες της Ηλείας και τα σημαντικότερα στην Ελλάδα, η Κεραμοτουβλοποιία Παναγιωτόπουλος στα Δουνέϊκα, από την πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην μονάδα ξήρανσης κεραμιδιών.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας και Πύργου ήταν άμεση, με στόχο να περιορίσουν την φωτιά μόνο στο χώρο του ξηραντηρίου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και μέχρι χθες το απόγευμα η φωτιά σιγόκαιγε την μονάδα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να κάνουν ανά διαστήματα και σε σημεία κατάσβεση, έχοντας παράλληλα σφραγίσει χώρους, ώστε να μην περάσει η φωτιά στους υπόλοιπους χώρους.

Μια «επιχείρηση» κατάσβεσης ιδιαίτερα δύσκολη αφού στον χώρο η θερμοκρασία έφτανε τους 500 C.

Η μονάδας ξήρανσης κεραμιδιών τέθηκε εκτός λειτουργίας και σύμφωνα με τον κ. Κώστα Παναγιωτόπουλο, είναι αδύνατον να επαναλειτουργήσει, πριν από 3- 4 μήνες.
Νωρίς χθες το μεσημέρι το εργοστάσιο επισκέφθηκε και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ν. Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος, ο οποίος εξέφρασε την μεγάλη του λύπη για το πλήγμα που δέχτηκε μια από τις σημαντικότερες βιομηχανικές μονάδες όχι μόνο του νομού, αλλά γενικότερα της χώρας.

Προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ. Αμαλιάδας.

Να σημειωθεί ότι στο σημείο βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο υποδιοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας Αντιπύραρχος Χριστός Δούγερης, ενώ το πρωί βρέθηκε στο εργοστάσιο και ο κ. Κώστας Νικολούτσος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας.

Στο σημείο για αυτοψία βρέθηκε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κώστας Νικολούτσος

Ο εκ των ιδιοκτητών της επιχείρησης κ. Κώστας Παναγιωτόπουλος

Όλη η επικαιρότητα