Προγνωστικά

Δυο ομάδες «ναυάγια»

Ακούστε το άρθρο

Γράφει ο Νίκος Ραπτάκης

Παίξε νόμιμα στο παμεστοιχιμα

Η σημερινή στήλη θα ασχοληθεί με «ναυάγια», δηλαδή με δυο ομάδες των οποίων τα χάλια είναι απερίγραπτα. Είδα λοιπόν δύο τέτοια διαλυμένα καράβια στη Νορβηγία και λέω εδώ είμαστε, πάμε να τα φουντάρουμε. Ματσάρα λοιπόν ανάμεσα στην τελευταία Άαλεσουντ και την προτελευταία Σταρτ. Το κοινό των δύο ομάδων είναι «αξιοζήλευτο». Καμία τους ακόμα δεν έχει νίκη μετά από 10 αγώνες. Η Άλεσουντ μπάζει νερά από παντού είτε κοπανήσει απάνω σε «υφάλους» (με Μπόντο Γκλιμτ έφαγε… εξάμπαλο), είτε σε «φύκια» (Σάντεφιορντ). Τα αμπάρια της να έχουν προλάβει να γεμίσουν με 32 γκολ σε 10 ματς, συνεπώς πως να γλυτώσει το βούλιαγμα αυτό το αίσχος;

Η Σταρτ, πάντως, παλεύει εκεί με τα κύματα και θαλασσοπνίγεται κι αυτή η έρμη. Τα δικά της αμπάρια είναι γεμάτα στο μισό σε σχέση με την Άαλεσουντ. Σε 10 ματς έχει φάει μόνο 16 γκολ. Παρατηρώ όμως και αυτό είναι το σημείο που μέτρησε για την επιλογή μου, τα τελευταία της ματς. Έκανε ισοπαλίες με την 5η Σταμπαεκ, την 6η Ρόζεμποργκ και την 7η Μπράν, έχοντας δεχτεί μόλις ένα τεμάχιον. Οπότε λέω το πλήρωμά της, από καπετάνιο μέχρι μούτσο, τραβάει λίγο καλύτερα κουπί.

Οι ειδήσεις με τέτοιες ομάδες αίσχη μου είναι παντελώς αδιάφορες. Αφού οι άνθρωποι από θάλασσα δε σκαμπάζουν, οπότε όποιος και να παίξει θα τον πιάσει ναυτία. Συνεπώς ανάμεσα στα δύο «ναυάγια» διαλέγω τη Σταρτ. Τη λένε και Σταρτ οπότε που ξέρεις, σήμερα που την ακουμπάω μπορεί και να «ξεκινήσει».

Όλη η επικαιρότητα