Ελλάδα

Δύο αδέρφια νεκρά από κορωνοϊό στη Μαλεσίνα – Δραματική έκκληση του δημάρχου

Ακούστε το άρθρο

Δραματική είναι η κατάσταση στη Μαλεσίνα, εξαιτίας των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού, με την περιοχή να μετρά ήδη δύο νεκρούς από τον ιό.

Όπως μεταδίδει στο Star Κεντρικής Ελλάδας, πρόκειται για δύο ηλικωμένους που έφυγαν από την ζωή με διαφορά λίγων ωρών.

Την ίδια στιγμή, το νοσοκομείο της Λαμίας δέχεται μεγάλη πίεση από ασθενείς που νοσηλεύονται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στην κλινική covid, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους κατάγονται από την Μαλεσίνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, 65 πολίτες βρίσκονται στις κλινικές covid του Νοσοκομείου, φτάνοντας σε οριακό σημείο το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Σε σημερινά τεστ που έγιναν σε Μαλεσίνα και Θεολόγο από κλιμάκια του ΕΟΔΥ σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς έχουν βρεθεί 59 θετικά δείγματα, ενώ η δειγματοληψία συνεχίζεται στην Μαλεσίνα.

Δραματική έκκληση του δημάρχου

Δραματική έκκληση σε όλους τους κατοίκους να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό απευθύνει ο δήμαρχος Λοκρών, Αθανάσιος Ζεκεντές, σε ζωντανή σύνδεση με τα Μεσημβρινά Γεγονότα του Star Κεντρικής Ελλάδας, εξηγώντας παράλληλα την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Μαλεσίνα.

Έκανε λόγο για επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή και παρακάλεσε τους κατοίκους να εξαλείψουν κάθε μετακίνηση.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στη Μαλεσίνα από τις 25 Φεβρουαρίου έχουν γίνει τρεις δειγματοληψίες από τον ΕΟΔΥ έχουν γίνει 1069 τεστ και έχουν ανιχνευτεί 107 κρούσματα (ποσοστό 10%).

Ειδικότερα στο Δήμο Λοκρών μόνο από τα τεστ (rapid test) που έχουν γίνει από τα κινητά κλιμάκια τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν ανιχνευθεί 159 κρούσματα (δεν υπολογίζονται όσα έχουν βρεθεί στο Κέντρο Υγείας ή στο Νοσοκομείο Λαμίας).

Όλη η επικαιρότητα