Ηλεία Υγεία

Δύο κρούσματα χθες στην Ηλεία – Έκλεισε τμήμα της Γ’ Γυμνασίου στο Πανόπουλο

Ακούστε το άρθρο

Δύο κρούσματα covid-19 είχαμε χθες στην Ηλεία, μετά τα τρία που υπήρχαν την Τετάρτη, ένας αριθμός που μπορεί να φαντάζει μικρός, αλλά δεν θα πρέπει να ξεγελάει, αφού η «ανάφλεξη» του ιού μπορεί να γίνει μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αν δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας από τους πολίτες όλης της Ηλείας.

Εξάλλου έγινε γνωστό χθες ότι κλείνει το τμήμα της Γ’ τάξης του γυμνασίου Πανόπουλου, λόγω κρουσμάτων covid-19 σε οικογένεια ιερέα η οποία διαμένει στην περιοχή.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν θετικά στον ιό τουλάχιστον τρία μέλη της οικογένειας, μεταξύ των όποιων και ο μαθητής του τμήματος, με αποτέλεσμα η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας να αποφασίσει να κλείσει την τάξη στην οποία φοιτούσε το παιδί για να αποφευχθεί η περαιτέρω μετάδοση του ιού.

Σε μία παράλληλη είδηση, ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας προκειμένου να προλάβει τον πανικό που μπορεί να δημιουργηθεί μετά από αυτή την εξέλιξη, ανέλαβε το κόστος για να πραγματοποιηθούν τεστ στην περιοχή σε κατοίκους που ανήκουν στον κύκλο της οικογένειας και μάλιστα έχει έρθει σε συμφωνία με ιδιώτη μικροβιολόγο για να προχωρήσει γρήγορα αυτή η διαδικασία.

Άλλα προβλήματα σε σχολικά συγκροτήματα της Ηλείας δεν υπήρξαν χθες, με την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση να είναι σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε ύποπτο κρούσμα παρατηρηθεί.

Όλη η επικαιρότητα