Μεσσηνία

Δύο πυρκαγιές το πρωί σε Μάνη και Κύθνο

Ακούστε το άρθρο

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν λίγο μετά τις 07.00 το πρωί σήμερα, σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Παναγιά Κανάλα στην Κύθνο και στην περιοχή Πέντε Αλώνια στο δήμο Δυτικής Μάνης.

Και οι δύο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απείλησαν κατοικημένες περιοχές, καθώς ήταν σε απομακρυσμένες πετρώδεις εκτάσεις, ενώ χάρη στην έγκαιρη επέμβαση επίγειων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης έχουν οριοθετηθεί και δεν εμπνέουν ανησυχία.

Υπό έλεγχο τέθηκε χθες το βράδυ η πυρκαγιά στην Πέρδικα Αίγινας, όπου διενεργείται έρευνα για τα αίτια από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, που μετέβη στο νησί με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, καθώς και οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν χτες το απόγευμα σε Κεφαλονιά και Λευκάδα.

Σημειώνεται ότι για σήμερα Τρίτη 4/8/2020, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, συμπεριλαμβανομένης της νήσου Μεγίστη).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα