Αρκαδία

Δώρα αγάπης στους μαθητές της Γορτυνίας μοίρασε για τις γιορτές ο Δήμος

Ακούστε το άρθρο

«Μοιράζουμε αγάπη και χαρά!», αυτό ήταν το σύνθημα του Δήμου Γορτυνίας για τις φετινές εορτές!

Η ιδιαίτερη περίοδος που διανύουμε λόγω της πανδημίας έκανε πιο επιτακτική την ανάγκη για φροντίδα του πυρήνα αυτής της κοινωνίας, τα παιδιά! Με την διάθεση να τους μεταδώσουμε την αγάπη και την σκέψη μας και να τους μεταφέρουμε σε ένα πιο χαρούμενο και εορταστικό κλίμα, τους ετοιμάσαμε μια έκπληξη. Δώρα αγάπης!

Επιτραπέζια παιχνίδια και λογοτεχνικά βιβλία μοιράστηκαν και στους 420 μαθητές της Γορτυνίας, όλων των σχολικών βαθμίδων. Η προμήθεια και προετοιμασία των δώρων έγινε με ιδιαίτερη φροντίδα από την ΔΗ.Κ.Ε.Γ., σύμφωνα με τις κατευθύνσεις και την υποστήριξη του Δημάρχου.   Η διανομή των δώρων έγινε κατ’ οίκον και με περισσή προσοχή, τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες αλλά και τις απαιτούμενες αποστάσεις, προκειμένου να μην τεθεί κανένας στον κίνδυνο της συναναστροφής.

Σε πολλά από τα χωριά τα δώρα μοίρασε ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Στάθης Κούλης και ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Γ. κ. Πάικος Αναγνωστόπουλος, ενώ στη διανομή συνέβαλαν οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, οι συνεργάτες του Δημάρχου, τα μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και διάφοροι ακόμα εθελοντές.

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας δήλωσε σχετικά με τη δράση:

            «Δεν υπάρχει κανένα συναίσθημα όμοιο με την ανιδιοτελή αγάπη που σου χαρίζουν απλόχερα τα παιδιά, αλλά και με το να βλέπεις τη χαρά ζωγραφισμένη στα μάτια και τα πρόσωπά τους. Ο κατ’ οίκον εγκλεισμός είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλη πρόκληση για όλους μας, αλλά ακόμα μεγαλύτερη για τα μικρά και τα μεγαλύτερα παιδιά, των οποίων η ζωή έχει αλλάξει ριζικά. Επιδίωξη μας ήταν, δίνοντάς τους αυτά τα συμβολικά δώρα, να περάσουν ευχάριστα και εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους φέτος τις γιορτές. Εύχομαι να το πετύχαμε αυτό, όπως επίσης εύχομαι τα παιδικά χαμόγελα που αντίκρισα να μένουν πάντα αναλλοίωτα και να γεμίζουν χαρά κι ελπίδα τις ζωές μας. Τα παιδιά είναι που δίνουν γεύση και χρώμα στη ζωή μας, είναι το παρόν και το μέλλον μας. Χρόνιά τους Πολλά!»

Όλη η επικαιρότητα