Ηλεία

«Δώρο ζωής το εμβόλιο» – Υπέρ δηλώνουν οι πρ. Αστυνομικών Υπαλλήλων και Πυροσβεστών Ηλείας

Υπέρ του εμβολιασμού αλλά κατά  της υποχρεωτικότητας.
Ακούστε το άρθρο

Οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών φορέων των σωμάτων ασφάλειας τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού αλλά κατά  της υποχρεωτικότητας.

Με τη μετάλλαξη «Δέλτα» να γίνεται όλο και περισσότερο απειλητική, την ώρα που ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού επιμένει να αρνείται τον εμβολιασμό παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας και της Πολιτείας, η κυβέρνηση έχει θέσει ως μείζονα στόχο να αποτρέψει ένα νέο γενικό lockdown στη χώρα, λαμβάνοντας έγκαιρα σειρά μέτρων που θα προστατεύσουν όχι μόνο την υγεία, αλλά και τη λειτουργία της κοινωνίας και της οικονομίας.

Περίπτωση για επιβολή γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού δεν υπάρχει, αλλά το κυβερνητικό σχέδιο,  προβλέπει πρόσβαση σε όλα μόνο για τους εμβολιασμένους, αυστηρότατους περιορισμούς παντού για τους ανεμβολίαστους, ρυθμίσεις όπως η αναστολή αποδοχών στον δημόσιο τομέα, καθώς και μεγάλη ευελιξία στον ιδιωτικό τομέα, με τηλεργασία ή και λελογισμένες απολύσεις, ώστε να προστατευτεί η απρόσκοπτη συνέχιση των δραστηριοτήτων υπό οποιεσδήποτε επιδημιολογικές συνθήκες.

Παράλληλα η κυβέρνηση θα εξετάσει περαιτέρω υποχρεωτικότητα για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων, ανάμεσα στις οποίες και οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Η εφ. «Πατρίς» ρώτησε για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο τον πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας, Παναγιώτη Ζώντο και τον πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηλείας, Σωτήρη Παπαηλίου οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ του εμβολιασμού, ενάντια όμως στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

Παναγιώτης Ζώντος,

Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηλείας

«Πάνω από όλα η ελευθερία της βούλησης»

έχω κάνει. Ωστόσο ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και θα πρέπει να είναι ελεύθερος να αποφασίσει. Η Ελληνική Αστυνομία είναι συνάρτηση της κοινωνίας και έχουμε δίπλα μας παραδείγματα με ορισμένους που δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ από την στιγμή που μειώθηκαν οι ρυθμοί εμβολιασμού αυξήθηκαν και τα κρούσματα.

Παρ’ όλα αυτά, όσα και να λέγονται, πάνω από όλα είναι η ελευθερία της βούλησης. Υπάρχουν αστυνομικοί που λένε τι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν το εμβόλιο και αυτούς εμείς πρέπει να τους υποστηρίξουμε γιατί είναι συνάδελφοί μας. Κάποιοι μάλιστα, σκέφτονται να αποχωρήσουν και από το σώμα αν τους υποχρεώσουν να εμβολιαστούν. Δεν μπορούμε να τους ακυρώσουμε, έχουν δείξει ωφέλιμο βίο προς την κοινωνία».

Σωτήρης Παπαηλίου

Πρόεδρος Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηλείας

«Δώρο ζωής το εμβόλιο, όμως η υποχρεωτικότητα περιπλέκει τα πράγματα»

«Το εμβόλιο είναι δώρο ζωής. Μόνο ο εμβολιασμός και η επιστήμη μπορούν να μας οδηγήσουν με ασφάλεια στη έξοδο του τούνελ που βρισκόμαστε.

Η επιστημονική κοινότητα η οποία πρέπει να λειτουργήσει αυστηρά με όρους επιστημοσύνης και τεκμηρίωση και όχι με όρους επικοινωνίας, είναι αυτή που έστω και τώρα πρέπει να βγει μόνη της μπροστά.

Η σύγχυση που δημιουργείται με τη πολιτική αλληλοεπικάλυψη κατά τη ταπεινή μου γνώμη δημιουργεί σύγχυση και δυσπιστία.

Ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί. Πρέπει να πειστεί να εμβολιαστεί. Ειδικά ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων πρέπει να εμβολιαστούν στο σύνολό τους. Οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα στο μεγαλύτερο μέρος τους έχουν εμβολιαστεί, πρέπει να εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι, επειδή γνωρίζουν τι σημαίνει να σώζεις ζωές.

Η υποχρεωτικότητα όμως ειδικά με τον τρόπο που επιχειρείται, μάλλον περιπλέκει τα πράγματα».

Όλη η επικαιρότητα