Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

«Δώρο» 8 εκατ. ευρώ από Φαρμάκη – ΚτΥΠ σε Μαρίνο – Ποδαρικό με το κτίριο του Μουσικού Σχολείου

Ακούστε το άρθρο

Με έργο προϋπολογισμού 8 εκατομμυρίων ευρώ έκανε ποδαρικό το 2021 στο Δήμο Πηνειού, καθώς η Ηλεία μετά από 23 χρόνια αποκτά ένα υπερσύγχρονο βιοκλιματικό σχολείο, στη θέση των προκάτ, που  θα κατασκευαστεί στη θέση Αγά Λιβάδι στο Βαρθολομιό.

Το μεσημέρι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, λίγο πριν την ανατολή του νέου έτους, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΚτΥΠ ΑΕ κ. Θανάση Γιάνναρη και του Δημάρχου Πηνειού κ. Ανδρέα Μαρίνου, ανακοινώθηκε με χαρά και συγκίνηση από τον Περιφερειάρχη ότι τέθηκαν τα θεμέλια για την οριστική επίλυση του κτιριακού προβλήματος του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού. Πρόβλημα που επί 23 χρόνια βρισκόταν αραχνιασμένο και εγκαταλελειμμένο στα χαρτιά. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου «Ανέγερση Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Βαρθολομιού» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Η Εκπαιδευτική και Μαθητική Κοινότητα του Μουσικού Γυμνασίου -Λυκείου μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το αύριο και σε περίπου δυόμιση χρόνια να στεγάζει τα όνειρά τηςγια το μέλλον σε μια υπερσύγχρονη κτιριακή υποδομή, αντάξια της Γενικής και Μουσικής Παιδείας που προσφέρει.

Φαρμάκης: Σε 32 μήνες

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 7.990.000 ευρώ για το οποίο φορέας υλοποίησης είναι η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και κύριος του έργου ο Δήμος Πηνειού. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι 32 μήνες.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο κ. Φαρμάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους κ.κ. Γιάνναρη και Μαρίνο για την άριστη συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα τη γρήγορη προώθηση του έργου.

«Είναι χαρά και μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε έργα που επί χρόνια αποτελούσαν οράματα για τις τοπικές κοινωνίες να παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης, ειδικά όταν αφορούν υποδομές σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η εκπαίδευση, αλλά και υλοποιούνται κατά τρόπο που αποτελούν την επιτομή της σύγχρονης αντίληψης και τεχνολογίας» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης, προσθέτοντας πως «σε λιγότερο από τρία χρόνια, η περιοχή του Δήμου Πηνειού αλλά και συνολικά η Ηλεία, θα μπορούν να καμαρώνουν ένα εκπαιδευτικό στολίδι».

Μαρίνος: Είμαι ευγνώμων

Συγκινημένος ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων για το δώρο των 8 εκατομμυρίων ευρώ, που ήρθε λίγες ώρες πριν την ανατολή του νέου χρόνου! Είμαι ευγνώμων γιατί θα επιστρέψει στα πρόσωπα των παιδιών της μαθητικής κοινότητας το χαμόγελο! Και η μουσική που θα συνθέτουν θα έχει ιδιαίτερα μελωδικό ήχο!

Ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΚτΥΠ ΑΕ Θανάση Γιάνναρη και τους άξιους συνεργάτες τους, για το αποτέλεσμα αυτό που σηματοδοτεί την έλευση ενός έτους με σειρά μεγάλων έργων στο Δήμο Πηνειού.

Ακόμη θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην   Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πηνειού και στον τέως Γεν. Γραμματέα Γιώργο Παπαδιαμαντόπουλο, για την ουσιαστική τους συμβολή ώστε να δημιουργηθεί μια ασφαλής αφετηρία για την εκτέλεση του έργου για να φθάσουμε στο προσδοκώμενο αποτέλεσμα».

Ταυτότητα έργου

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 7.990.000 ευρώ για το οποίο φορέας υλοποίησης είναι η εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» και κύριος του έργου ο Δήμος Πηνειού. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου είναι 32 μήνες.

Το νέο σχολικό συγκρότημα θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 6000,15 τ.μ. και θα αποτελείται από ισόγειο, α’ όροφο και δώμα. Στο ισόγειο προβλέπεται η κατασκευή σχολικών αιθουσών ατομικών μαθημάτων, γραφεία εκπαιδευτικών και γραμματείας, χώροι ιατρείου και αναρρωτηρίου, καθώς και αποδυτήρια και άλλοι βοηθητικοί χώροι (τραπεζαρία, κυλικείο, κλπ). Στον α’ όροφο προβλέπεται η κατασκευή 6 κύριων αιθουσών διδασκαλίας, όπως επίσης, εργαστήριο φυσικών επιστημών, αίθουσες πληροφορικής, καλλιτεχνικών, μουσικής τεχνολογίας και ηχογραφήσεων με control room. Τέλος, στο χώρο του δώματος προβλέπεται η διαμόρφωσή του με κατάλληλη φύτευση για βιοκλιματικούς και αισθητικούς λόγους καθώς και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ επί της μεταλλικής στέγης.

Όλη η επικαιρότητα