Πολιτική

Δ. Αυγερινοπούλου για τη νέα ρύθμιση οφειλών: «Ανάσα» για τους πολίτες η Κυβερνητική παρέμβαση για τα χρέη των οφειλετών προς το δημόσιο και τις τράπεζες»

Ακούστε το άρθρο

«Μεγάλη «ανάσα» για χιλιάδες επιχειρήσεις και φορολογούμενους είναι η δυνατότητα που παρέχει η Κυβέρνηση για ρύθμιση των οφειλών τους σε βάθος 20ετίας προς το δημόσιο και τις τράπεζες.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ουσιαστική αναδιάρθρωση για το ιδιωτικό χρέος ύψους 450 δις». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ., Δρ. Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου,  με αφορμή τη διαδικτυακή ενημερωτική διάσκεψη που οργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με θέμα: «Νέα ρύθμιση οφειλών σε 240 δόσεις προς το Δημόσιο και 420 δόσεις προς τράπεζες» και τη συμμετοχή του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Κουρμούση.

Η κα Βουλευτής υπογράμμισε ότι συνιστά μια ρύθμιση οφειλών που σβήνει περισσότερο και από 75% από τα συνολικά χρέη προς το Δημόσιο, ενώ προσφέρει μέχρι 420 δόσεις προς τράπεζες και funds. Οι πολίτες αξιοποιούν την εν λόγω ρύθμιση, η οποία δίνει λύση σε προβλήματα που σωρεύονταν από τα πανωτόκια, αλλά και από πρόστιμα της Εφορίας.

Όλη η επικαιρότητα