Πολιτική

Δ. Αυγερινοπούλου: Στον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Ν. Παπαθανάση, για τα αναπτυξιακά  έργα στην Ηλεία 

Ακούστε το άρθρο

Ενημέρωση για σειρά συναντήσεων με εν δυνάμει επενδυτές για έργα στον Νομό μας

Επίσκεψη του Αν. Υπουργού στην Ηλεία, κατόπιν προσκλήσεως της κα Βουλευτού 

Μια ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, για τη δρομολόγηση αναπτυξιακών, επιχειρηματικών έργων στην Ηλεία.

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση, συναντήθηκε η Δρ. Αυγερινοπούλου με τον οποίο πραγματοποίησε μακρά συνάντηση εργασίας για τα έργα του Νομού που μπορούν να ενταχθούν στον προγραμματικό σχεδιασμό για χρηματοδότηση από τα κρατικά ταμεία, τόσο τα εθνικά όσο και τα Ευρωπαϊκά. Η κα Βουλευτής έθεσε την ανάγκη  να δοθεί ώθηση στην Ηλεία σε δύο άξονες, τα έργα υποδομής και αφετέρου τα έργα της πραγματικής οικονομίας, για την εισροή κεφαλαίων στο Νομό και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, ενώ ενημέρωσε και τον Υπουργό για τη σειρά επικοινωνιών που έχει ξεκινήσει, ώστε να ενημερώσει επενδυτές, όπως το Αυστραλιανό Εμπορικό Επιμελητήριο, αλλά και με επενδυτές από την Ελβετία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, για τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του τόπου, κυρίως σε τομείς, όπως ο τουρισμός και ο αγροδιατροφικός τομέας.

Ο κ. Αν. Υπουργός, ο οποίος κατάγεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, επισήμανε ότι είναι κυβερνητική πρωτοβουλία η στήριξη της Δυτικής Ελλάδος και  της Ηλείας και ότι από τα οικεία επενδυτικά και χρηματοδοτικά εργαλεία θα στηριχθούν αξιόλογες επενδύσεις για τον τόπο. Η Δρ. Αυγερινοπούλου έθεσε στο τραπέζι και προτάσεις, οι οποίες συνδέονται άμεσα με τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ηλείας, και προσκάλεσε τον κ. Υπουργό να μεταβεί τις επόμενες εβδομάδες στην Ηλεία, ώστε να ενημερώσουν από κοινού τους πολίτες και κυρίως τους ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου των επιχειρήσεων για το πώς θα μπορούσαν να υποστηρίξουν και τις δικές τους, τοπικές, επενδύσεις στην Ηλεία, ώστε όλοι να μπορέσουν να μετάσχουν στη δημιουργία του «Ελλάδα 2.0» και συνεπακόλουθα του «Ηλεία 2.0», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κα Βουλευτής. Προς τούτο, ο κ. Παπαθανάσης, αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση της κα Βουλευτού και το επόμενο χρονικό διάστημα θα σχεδιαστεί η επίσκεψή του στην Ηλεία για να συζητήσουν για τις βιώσιμες, αλλά και φιλοπεριβαλλοντικές επενδύσεις.

Όλη η επικαιρότητα