Πολιτική

Δ.Ε.Ε.Π. (ΝΟ.Δ.Ε.) Ν.Ηλείας: “Ο ΣΥΡΙΖΑ έσκαψε τον λάκκο των Πανεπιστημιακών Τμημάτων της Ηλείας”

Ακούστε το άρθρο

Καθεστώς έχει γίνει για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η τάση να «εξαιρούν πάντα τον εαυτό τους» για όσα αφορούν τον τόπο και δεν προκαλούν πλέον εντύπωση οι τοποθετήσεις τους στα θέματα παιδείας και υγείας.

Πρόσφατο παράδειγμα οι ανακοινώσεις για την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα.

Η λογική ότι ‘για όλα φταίνε οι άλλοι’, έχει γίνει δεύτερη φύση τους και ξέχασαν πολύ γρήγορα ότι ο πρωτεργάτης για αυτή την κατάσταση δεν είναι άλλος από τον πρώην Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και τον περιβόητο νόμο του που έδωσε έτοιμα στο πιάτο όλα τα επιχειρήματα που υιοθετούν σήμερα η Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού και η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου.

Ο Νόμος Γαβρόγλου έσκαψε τον λάκκο στην Ηλεία, όταν βάσει αυτού δημιουργήθηκαν πέντε τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία και ένα αντίστοιχο στην Αμαλιάδα και τμήμα στο Αγρίνιο αντίστοιχο με αυτό του Πύργου (με μόλις δύο μέλη ΔΕΠ!), χωρίς καν τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις.

Ο Νόμος Γαβρόγλου δημιουργούσε τμήμα ΤΕΦΑΑ στην Ηλεία, με αναστολή ενός έτους, χωρίς καμία προεργασία και εξασφάλιση της λειτουργίας του, χωρίς μέλη ΔΕΠ, εγκαταστάσεις και πόρους. Την λειτουργία του τμήματος αυτού ανέστειλε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας -δεν το κατάργησε όπως ψευδώς ισχυρίζονται τα στελέχη σας-, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για την λειτουργία του.

Έργα και ημέρες ΣΥΡΙΖΑ, που με περισσή υποκρισία κατηγορεί σήμερα για όλα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας των είκοσι μηνών.

Γνωρίζουμε ότι σας θλίβει, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα που εσείς δημιουργήσατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχει Κυβέρνηση, υπάρχει Υπουργός, υπάρχει Βουλή για να δώσουν λύσεις βιώσιμες και ρεαλιστικές. Οι φωνές σας μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν αυτή τη στιγμή. Και αυτές εκπορεύονται από την υποκρισία που σας διακρίνει…

“Κίβδηλοι και αγαθοφανέες οι λόγω μεν άπαντα, έργω δε ουδέν έρδοντες”.

Υ.Σ. Όσο για την Ομάδα υγείας του ΣΥΡΙΖΑ (που βρισκόταν άραγε στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; ) δεν θα απαντήσουμε, θα περιμένουμε μέχρι να απαντήσει στην ερώτησή μας για το ‘Ποιος είναι ο μεγάλος δωρητής στην Ηλεία’ στον οποίον αναφερόταν στην προηγούμενη ανακοίνωση της και τον οποίον όλοι πρέπει να ακούμε και να σεβόμαστε . Σίγουρα δεν αναφέρεστε στην Follie-Follie.

Όλη η επικαιρότητα