Δ. Νικολακόπουλος: «Δεν σταματάμε στη στήριξη των 100.000 ευρώ»

Share

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ COVID – ΕΠΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή Ημερίδα «Αθλητισμός και COVID: Επάνοδος στην κανονικότητα», που διοργάνωσαν την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021 η «Match Αχαΐας» και η ΕΠΣ Αχαΐας, με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της «Αχαϊκής Πολιτείας».

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι της Ημερίδας αναφέρθηκαν στο αύριο της αθλητικής δράσης και μοιράστηκαν γνώμες, εμπειρίες, εκτιμήσεις και προβλέψεις για το μέλλον που έρχεται το οποίο όπως φαίνεται θα είναι αισιόδοξο.

Μεταξύ των ομιλητών, ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημλητρης Νικολακόπουλος ο οποίος τόνισε πως η βοήθεια της Περιφέρειας δεν σταματά στα 100 χιλιάδες ευρώ που έχουν εξαγγελθεί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολακόπουλος δήλωσε:

«Όλο αυτό το διάστημα από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού παρακολουθώ τις εξελίξεις οι οποίες θα έλεγα είναι πρωτόγνωρες για τον χώρο και για την κοινωνία ολόκληρη, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδιαίτερα στον χώρο του αθλητισμού που τα δεδομένα αλλάζουν από μέρα σε μέρα και από εβδομάδα σε εβδομάδα. Υπό αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια και να επαναφέρουμε την κανονικότητα στον αθλητισμό, διότι υπήρξε εδώ και καιρό, απόλυτο σκοτάδι. Είναι πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένο το γεγονός ότι τα πλεονεκτήματα του αθλητισμού λειτουργούν ως ασπίδα στην υγεία του ανθρώπου.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, βρέθηκε δίπλα στις δημόσιες νοσηλευτικές μονάδες, στις κοινωνικές δομές στην επιχειρηματικότητα, στηρίξαμε και στηρίζουμε όλους τους επιχειρηματικούς και κοινωνικούς μας τομείς ζωής.

Ανακοινώσαμε προ ημερών την οικονομική στήριξη του αθλητισμού ο οποίος συνεχίζει να καταπονείται από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενός κοινωνικού τομέα που πλήττεται βάναυσα μιας και σταμάτησαν πρωταθλήματα, διεθνείς διοργανώσεις ανεστάλησαν, ενώ αθλητικές εγκαταστάσεις παραμένουν κλειστές.

Για αυτό ως περιφέρεια, στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στα ερασιτεχνικά σωματεία αναγνωρίζοντας πως αποτελούν τον βασικό πυρήνα του αθλητισμού. Για αυτό τα αθλητικά σωματεία και των τριών περιφερειακών ενοτήτων, θα επιχορηγηθούν για τις δαπάνες που επωμίζονται για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εννοείται ότι επιθυμούσαμε να βρίσκονται όλα τα πρωταθλήματα σε εξέλιξη, ωστόσο προέχει η δημόσια υγεία και η ασφάλεια στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Προβαίνουμε σε αυτή την κίνηση την δεδομένη στιγμή, καθώς το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχουμε την επανεκκίνηση του αθλητισμού, καλώς εχόντων των πραγμάτων κι επιθυμούμε όλοι οι αθλητές της Δυτικής Ελλάδας να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο με ασφάλεια. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω κάποια σημεία στήριξης για τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Μιλάμε για ένα κονδύλι των 100.000 ευρώ, που εξασφαλίστηκε και θα μοιραστεί στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, τα οποία συμμετέχουν σε πρωταθλήματα εθνικών κατηγοριών, μιλάμε για ομαδικά πάντα αθλήματα και είναι μια προσπάθεια πρωτοπόρα, καθώς κι άλλες περιφέρειες έχουν στηρίξει τον αθλητισμό κυρίως για τις μετακινήσεις κι όχι για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών των σωματείων.

Από την πλευρά μας δεν θα σταματήσουμε εδώ, μελετάμε και προσπαθούμε να βρούμε κι άλλους τρόπους χρηματοδότησης και λύσεων για τα ερασιτεχνικά σωματεία που πλήττονται βάναυσα.

Ως επαγγελματίας φυσικοθεραπευτής, να προσθέσω ότι η επάνοδος στην κανονικότητα είναι δύσκολη, υπάρχει στους αθλητές ψυχολογική ένταση, αφού δεν αθλούνται και αυτή επάνοδός τους πρέπει να γίνει με ομαλότητα και σταδιακά».

Tι είπαν οι υπόλοιποι μετέχοντες

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΝΑΝΟΣ (ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ): «Θα σταθούμε δίπλα στα ερασιτεχνικά σωματεία»

ΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ): «Οι αθλητές δεν είναι υπεράνθρωποι»

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΑΝΙΗΛ (ΜΕΛΟΣ Ε.Ε. ΕΠΟ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ): «Στήριξη στα σωματεία»

ΗΛΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ (ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΠΑΕ ΑΕΚ) & ΓΕΝΝΑΙΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ (ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ U15 ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΑΕΚ): «Εστιάσαμε στην ατομικότητα του ποδοσφαιριστή»

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΚ ΠΑΤΡΑΣ): «Λύση, τα self tests στους αθλητικούς χώρους»

ΤΑΚΗΣ ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΈΝΩΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΧΑΪΑΣ – ΗΛΕΙΑΣ): «Ανησυχώ για τις παρενέργειες του εγκλεισμού στις μικρές ηλικίες»

ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΈΝΩΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ): «Να δοθούν κίνητρα σε ιδιώτες για να χορηγήσουν σωματεία»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΝΤΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ): «Ανήκουστος ο διαχωρισμός κατηγοριών»

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΥΒΕΛΙΔΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE): «Δεν ξέρουμε πόσοι ανεβαίνουν και πόσοι πέφτουν»

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ – ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ): «Αντίπαλος μας, τα ηλεκτρονικά παιχνίδια»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΣΙΡΗΣ (ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ, ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ): «Πάω αργά… γιατί βιάζομαι»

ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ Ν.Ε. ΠΑΤΡΩΝ): «Οι Ακαδημίες είναι ο αιμοδότης του πόλο»

ΝΟΡΑ ΔΡΑΚΟΥ (ΚΟΛΥΜΒΗΤΡΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΚΙΟ 2021): «Θέλω το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα»

ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ (ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ): «Υπερβολή αυτό που έγινε στην Ελλάδα»

ΖΑΡΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (MSC-PHD, ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ): «Στις ηλικίες από 13 ετών και πάνω οι μεγαλύτερες επιπτώσεις»

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΟΥΛΗΓΕΡΗΣ (ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ – ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΙΔΡΥΤΗΣ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΆΣΚΗΣΗΣ «PEAK PERFORMANCE»: «Η καθιστική ζωή έκανε τη ζημιά»