Ηλεία

Δ. Πύργου – Αριστειδόπουλος: «Ρίξτε τις σακούλες με τα απορρίμματα σας μέσα στους κάδους»

Ακούστε το άρθρο

ΚΡΑΥΓΕΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ

Την αγανάκτηση των πολιτών προκαλούν ασυνείδητοι που χαρακτηρίζονται ως… αμετανόητοι –επιεικώς- όσον αφορά το που ρίχνουν τα απορρίμματά τους. Η συγκεκριμένη αντίδραση δεν αποτελεί κάτι νέο πλην όμως το τελευταίο διάστημα έχουν πληθύνει οι περιπτώσεις όπου πολίτες αναρτούν φωτογραφίες στα social media –κυρίως στο facebook- κάνοντας αρνητικά σχόλια για τους ασυνείδητους που επιλέγουν να μην συμμορφώνονται τοποθετώντας τις σακούλες με τα απορρίμματα έξω από τους κάδους…

Τα σχόλια στο fb κατά αυτών που επιλέγουν να μην συμμορφώνονται και απλά να… πετούν τις σακούλες δίπλα και έξω από τους κάδους είναι χαρακτηριστικά. Οι περισσότεροι ζητούν να «πέσουν» πρόστιμα ενώ δεν λείπουν και… «άκομψοι» χαρακτηρισμοί…

«Υπάρχει μια συμπεριφορά που είναι ακατανόητη. Από τη στιγμή που αναλάβαμε κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να βελτιώσουμε την εικόνα της καθαριότητας σε όλο το δήμο Πύργου, όμως χρειάζεται και η συμπαράσταση όλων των πολιτών», τονίζει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πρασίνου και Ανακύκλωσης του δήμου Πύργου, Λάμπης Αριστειδόπουλος.

«Τις τελευταίες ημέρες έχουμε παραλάβει νέους κάδους που τοποθετούνται σταδιακά στο παραλιακό μέτωπο του δήμου, στην πόλη του Πύργου και στις κοινότητες. Έχουμε περισσότερα απορριμματοφόρα στη διάθεση μας από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια έχοντας πυκνώσει τα δρομολόγια της αποκομιδής και από την ερχόμενη Δευτέρα στο παραλιακό μέτωπο θα κάνει, σε καθημερινή βάση, αποκομιδή το μεγάλο τριαξονικό απορριμματοφόρο που έχουμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε και τελευταία τυχόν προβλήματα.

Όμως είναι απαράδεκτο κάποιοι να συνεχίζουν μια συμπεριφορά που δεν συνάδει με την πλειοψηφία των πολιτών. Δεν μπορεί να υπάρχουν κάδοι και οι σακούλες να πετιούνται έξω από αυτούς. Δεν υπάρχει λογική σε αυτό… από την  πλευρά μας κάνουμε ότι είναι εφικτό και θα κάνουμε ακόμα περισσότερα. Πρέπει όμως και όλοι οι πολίτες να στηρίξουν αυτή τη προσπάθεια», διευκρινίζει ο κ. Αριστειδόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα