Ηλεία

Δ. Πύργου: Δείγμα πραγματικής αλληλεγγύης

Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε  νωρίς το πρωί η αποστολή της βοήθειας σε είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε ο δήμος Πύργου για τους πλημμυροπαθείς του νομού Καρδίτσας.

Η ανταπόκριση συλλόγων, επιχειρήσεων και απλών πολιτών στην δράση αυτή ήταν πολύ παραπάνω από ικανοποιητική με αποτέλεσμα ο όγκος των ειδών που συγκεντρώθηκαν να είναι μεγάλος.

Ειδικότερα τα είδη που συγκεντρώθηκαν (σ.σ. τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρούχα, παπούτσια και άλλα ενδύματα κ.α.) τοποθετήθηκαν από χθες σε φορτηγό του δήμου Πύργου που σήμερα θα κάνει το δρομολόγιο μέχρι το Μουζάκι του νομού Καρδίτσας όπου και θα παραδοθούν στην εκεί δημοτική αρχή και στη συνέχεια στους κάτοικους που έχουν ανάγκες.

Την τοποθέτηση των ειδών έκαναν υπάλληλοι του δήμου με τη συνδρομή του Γραφείου Εθελοντισμού και μελών του Συλλόγου Νέων Καταραχίου, ενώ το παρόν έδωσε και ο αντιδήμαρχος Πύργου Νίκος Κοτσώνης.

«Ο δήμος μας έχει πληγεί από πολλά φαινόμενα κατά καιρούς και γνωρίζουμε τι σημαίνει να υπάρχουν ανάγκες σε βασικά είδη διαβίωσης για ομάδες συμπολιτών μας. Η κίνηση συγκέντρωσης των απαραίτητων ειδών για τους πολίτες της Καρδίτσας που πλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ήταν για εμάς αυτονόητη. Το προηγούμενο διάστημα εκπρόσωποι συλλόγων και πολλοί πολίτες έσπευσαν να ενισχύσουν τη δράση προσφέροντας ότι τους ήταν δυνατό. Τους ευχαριστούμε όλους και συγχαίρω το Γραφείο Εθελοντισμού του δήμου που συντόνισε την συγκέντρωση των ειδών. Ως δημοτική αρχή θα είμαστε αλληλέγγυοι όπου και όταν χρειάζεται», τόνισε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος».

Σημειώνεται ότι στην αποστολή του δήμου Πύργου που θα βρεθεί στο νομό Καρδίτσας συμμετέχουν ο αντιδήμαρχος -αναπλ. δήμαρχου- Γιάννης Αργυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Βγενόπουλος και ο υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού Γιάννης Πλεμμένος.

Όλη η επικαιρότητα