Ηλεία

Δ. Πύργου – Υπηρεσία Καθαριότητας: Το πιο πιθανό… στη Συντριάδα

Ακούστε το άρθρο

…η μεταφορά των οχημάτων 

Την διαβεβαίωση ότι ο όρχος των οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Πύργου θα μεταφερθεί πολύ σύντομα σε νέο χώρο «μετακομίζοντας» από αυτόν του παλιού νοσοκομείου της πόλης έδωσε, μιλώντας στην εφημ. ΠΑΤΡΙΣ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Λάμπης Αριστειδόπουλος. Παράλληλα ο ίδιος διευκρίνισε ότι πιθανότατα αυτός ο χώρος θα είναι στην περιοχή της Συντριάδας έως ότου επιλεχθεί η τελική τοποθεσία.

«Το μόνο επίσημο είναι ότι μέσα στις επόμενες ημέρες, εντός Σεπτεμβρίου, ο όρχος των οχημάτων δεν θα φιλοξενείται στο χώρο που βρίσκεται έως σήμερα δηλαδή αυτόν του παλιού νοσοκομείου. Αυτό είναι κάτι που το έχουμε δηλώσει και έχουμε δεσμευτεί, ώστε ο συγκεκριμένος χώρος να ελευθερωθεί».

Κάνουμε σκέψεις για το ποιος θα είναι ο χώρος. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε και η περίπτωση του χώρου όπισθεν του κτιρίου Ίππαρχος όπου παλιότερα φιλοξενούνταν εκεί ο όρχος των οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Πλην όμως στο συγκεκριμένο χώρο δεν μπορεί να γίνει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, άρα δεν γίνεται να πάμε εκεί».

Ο κ. Αριστειδόπουλος διευκρίνισε πως «Πιθανότατα ο νέος προσωρινός χώρος που θα φιλοξενήσει τον όρχο των οχημάτων της Υπηρεσίας να είναι στην περιοχή της Συντριάδας όπου υπάρχουν τα κτίρια-αποθήκες της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου. Συμπληρώνω ότι αναζητούμε οριστική λύση για το συγκεκριμένο θέμα».

Διαγωνισμός για την απομάκρυνση των στρωμάτων…

Παράλληλα ο κ. Αριστειδόπουλος επισήμανε πως «Εντός των επόμενων ημερών ο δήμος Πύργου θα διεξάγει διαγωνισμό για την απομάκρυνση των στρωμάτων που υπάρχουν στο παλιό νοσοκομείο».

Σημειώνεται ότι τα στρώματα βρίσκονται στην πίσω πλευρά του κτιρίου και η επί αρκετό καιρό παραμονή τους στο χώρο έχει δημιουργήσει προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής που διαμαρτύρονται για δυσάρεστες οσμές και γενικότερα την δημιουργία εστίας μόλυνσης.

Όλη η επικαιρότητα