Ελλάδα

«Είσαι η μάνα μας»: Φώναζαν οι συγκεντρώμενοι έξω από το Εφετείο στη Μάγδα Φύσσα

Ακούστε το άρθρο

«Έχασα τον Παύλο και απέκτησα τόσα παιδιά και όταν περπατάω στο δρόμο με φωνάζουν μάνα», είπε η Μάγδα Φύσσα

«Έχασα τον Παύλο και απέκτησα τόσα παιδιά και όταν περπατάω στο δρόμο με φωνάζουν μάνα», αυτό δήλωνε η Μάγδα Φύσσα λίγο πριν επέτειο της δολοφονίας του παιδιού της, του Παύλου Φύσσα κι επανέλαβε και σήμερα.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Ιστορικής, ομόφωνης, απόφασης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση τα «παιδιά που απέκτησε» την φώναζαν «Μάνα!».

«Είσαι η μάνα μας» ακούγονται να λένε στο βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr οι συγκεντρωμένοι που στάθηκαν σήμερα από νωρίς το πρωί στο πλευρό της για να της δώσουν κουράγιο και δύναμη στον αγώνα που δίνει όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στους δολοφόνους του παιδιού της, στους επίδοξους δολοφόνους της Δημοκρατίας.

Λίγο νωρίτερα η Μάγδα Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης βγήκε από την αίθουσα του Εφετείου και σηκώνοντας τα χέρια ψηλά δήλωσε: «Ο Παύλος τα κατάφερε… Γιε μου!».

«Νίκησε ο Παύλος, νίκησε η ελευθερία, αυτό που πραγματικά ήταν ο Παύλος», είπε η Μάγδα Φύσσα σφίγγοντας στην αγκαλιά της ανθρώπους που περίμεναν ακόμα έξω από το δικαστικό μέγαρο.

«Μας ανοίγεται ένας δρόμος καλός αλλά δεν κερδίζεται έτσι ο φασισμός. Χρειάζεται αγώνας. Κερδίσαμε μια μάχη αλλά στο χέρι σας είναι από εδώ και πέρα. Μας άνοιξε τον δρόμο ο Παύλος. Δεν έχει τελειώσει όμως τίποτα ακόμα. Κερδίσαμε ένα κομμάτι και αυτό το χρωστάμε σε όλους σας» είπε η Μάγδα Φύσσα και ο πατέρας του συμπλήρωσε: «Σας ευχαριστούμε όλους. Ήσασταν άψογοι. Συνεχίστε έτσι.».

via

Όλη η επικαιρότητα