Ηλεία

ΕΒΕ Ηλείας σε Σταϊκούρα: Όχι στο κλείσιμο της «Πειραιώς» Κρεστένων

Ζητά την αναίρεση της απόφασης αναστολής λειτουργίας του τραπεζικού καταστήματος Κρεστένων.
Ακούστε το άρθρο

Το Επιμελητήριο Ηλείας απευθύνθηκε μέσω επιστολής, που φέρει την υπογραφή του πρόεδρου Κωνσταντίνου Νικολούτσου, στον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στον υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη, αλλά και στη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ζητώντας την αναίρεση της απόφασης αναστολή λειτουργίας του τραπεζικού καταστήματος Κρεστένων.

Στην επιστολή αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους η εν λόγω απόφαση δημιουργεί συνθήκες τραπεζικού αποκλεισμού, ενώ απευθύνεται κάλεσμα, εκ μέρους του Επιμελητηρίου Ηλείας, προς την Κυβέρνηση να δώσει την απαιτούμενη βαρύτητα στο ζήτημα της συρρίκνωσης των τραπεζικών καταστημάτων, το οποίο παραλύει την οικονομική ζωή της περιφέρειας.

Στην επιστολή αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«Η απόφαση αυτή πλήττει καίρια την τοπική κοινωνία, αλλά και την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής, καθώς αφήνει εκτεταμένες αγροτικές και επαρχιακές ζώνες σε αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων, χωρίς κανένα τραπεζικό κατάστημα σε εύλογη απόσταση για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, επισκεπτών και επιτηδευματιών του δήμου.

Αποτελεί πάγια θέση του Επιμελητηρίου Ηλείας, ότι τέτοιου είδους αποφάσεις δεν θα πρέπει να λαμβάνονται με αποκλειστικό κριτήριο τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας των τραπεζών, χωρίς να συνυπολογίζονται οι αρνητικές επιπτώσεις που θα έχουν στην εξυπηρέτηση του πληθυσμού των περιφερειακών κι αγροτικών περιοχών, όπου υπάρχουν συμπολίτες μας, που, λόγω ηλικίας, δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση ή δεν έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές πλατφόρμες συναλλαγών ή στο διαδίκτυο, ενώ πολλοί εξ αυτών δυσκολεύονται με τις μετακινήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή του και να διατηρήσει το τραπεζικό υποκατάστημα Κρεστένων σε λειτουργία, έστω και με τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό υπαλλήλων, προκειμένου να συνεχίσει η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το παραπάνω αίτημα προς τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, ως φυσικός διάδοχος της πρώην Αγροτικής, είναι εύλογο και απολύτως δικαιολογημένο, καθότι το Δημοτικό Διαμέρισμα των Κρεστένων αποτελεί μια αγροτική περιοχή, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της οποίας είχαν συνηθίσει να εξυπηρετούνται από τα υποκαταστήματα της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, η οποία κι είχε σταθεί δίπλα στις ανάγκες των αγροτών, των συνεταιρισμών και των ΜμΕ του αγροδιατροφικού τομέα.

Παράλληλα, απευθύνουμε αγωνιώδες κάλεσμα προς την Κυβέρνηση, να δώσει την απαιτούμενη βαρύτητα στο ζήτημα της συρρίκνωσης των τραπεζικών καταστημάτων, καθότι το εν λόγω φαινόμενο παραλύει την οικονομική ζωή της περιφέρειας, προκαλεί αναστάτωση στους επιτηδευματίες και στις τοπικές κοινωνίες και δημιουργεί συνθήκες τραπεζικού αποκλεισμού».

Όλη η επικαιρότητα