WEB tv Πολιτισμός

Εγκαίνια του περιπτέρου του ΤΑΠ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης [ΒΙΝΤΕΟ]

Ακούστε το άρθρο

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής, με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνης Ζορμπά.

Ο Υφυπουργός στον χαιρετισμό του τόνισε ότι η πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελεί ίσως την πιο εμβληματική εικόνα της χώρας, πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες που φτάνουν εδώ από κάθε γωνιά του πλανήτη. Αλλά και μία οικουμενική παρακαταθήκη επιτευγμάτων, εννοιών και αξιών που βρίσκονται στα θεμέλια του ανθρώπινου πολιτισμού.

Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ένα έργο που έγινε πράξη χάρη στην επιτυχή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αποτελεί την αρχή μιας νέας εποχής στη διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με στόχους την ενίσχυση της εθνικής επικοινωνιακής στρατηγικής (nation branding), την προβολή του πολιτιστικού αγαθού της χώρας μας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, τη δημιουργία προϋποθέσεων για ποιοτικότερο τουρισμό και την ανάπτυξη γύρω από τα μνημεία μας ενός νέου δυναμικού πεδίου οικονομικής δραστηριότητας, την πολιτιστική και δημιουργική οικονομία.


Στα εγκαίνια του περιπτέρου χαιρετισμό απηύθυνε, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Κώστας Μιχαηλίδης , ο οποίος τόνισε ότι η Εθνική στηρίζει συστηματικά δράσεις και πρωτοβουλίες που συνεισφέρουν στη διαφύλαξη και την προβολή της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Και υπογράμμισε ότι το έργο αυτό αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα συνεργασίας Δημόσιου Τομέα και Δωρητών του Ιδιωτικού Τομέα και μπορεί να λειτουργήσει ως υπόδειγμα για αντίστοιχα έργα υποδομής που χρειάζεται η χώρα.»

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής διευθυντής Προγραμμάτων και Στρατηγικής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Πάνος Παπούλιας  τόνισε ότι η συμμετοχή του Ιδρύματος, μέσω της δωρεάς του, στην εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Συστήματος Εισιτηρίων σε σημαντικούς ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους συμπληρώνει τις υπόλοιπες δωρεές του Ιδρύματος  για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας και εξέφρασε την ελπίδα  ότι θα αποτελέσει μία παρακαταθήκη για το μέλλον αναφορικά με τη διαχείριση και την προστασία του πολιτιστικού μας πλούτου, βελτιώνοντας την εμπειρία επίσκεψης όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά όλου του κόσμου στα μοναδικής σημασίας και ομορφιάς μνημεία της χώρας μας.  

 Ο ChiefOfficer Λειτουργιών & Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ,  Γιώργος Αθανασόπουλος, σημείωσε:  ότι το έργο του e-ticketing αποτελεί παράδειγμα για το πώς η τεχνολογία μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία εξυπηρέτησης και να βοηθήσει στην καλύτερη αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου έγινε με απόλυτο σεβασμό στη σπουδαιότητα των πολιτιστικών χώρων, πάντα σε συνεννόηση με το Υπουργείο Πολιτισμού

Όλη η επικαιρότητα