Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Εγχειρίδιο για την θαλάσσια στρατηγική στο Ιόνιο από την ΠΔΕ

Ακούστε το άρθρο

Στην έκδοση επιστημονικής έκθεσης που αφορά την αξιολόγηση της περιβαλλοντικής κατάστασης του θαλάσσιου χώρου του Ιονίου προχώρησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σε αυτήν παρουσιάζονται οι στόχοι, η προσέγγιση τα αποτελέσματα αλλά και τα επόμενα βήματα που πρέπει να υλοποιηθούν με στόχο την καλύτερη συνεργασία μεταξύ θεσμικών φορέων για την περιβαλλοντική αξιολόγηση του θαλάσσιου χώρου του Ιονίου.

Η έκθεση στηρίζεται στα δεδομένα του ευρωπαϊκού έργου HARMONIA, που με επιτυχία συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενίσχυση του υπάρχοντος επιστημονικού δικτύου. Από τα αποτελέσματα του έργου επωφελούνται περιφερειακές και εθνικές αρχές που είναι επιφορτισμένες με την αξιολόγηση, διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και επιστημονικοί φορείς και οργανώσεις.

Με αυτό τον τρόπο αρχές όπως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει όλα τα δεδομένα που αφορούν και στο σχεδιασμό θαλάσσιων και παράκτιων υποδομών, όπως και στην άμεση ενημέρωση για την ποιότητα των θαλάσσιων υδάτων που την περιβάλλουν.

Για τα περιεχόμενα της έκθεσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Φυσικών Πόρων  Λάμπρος Δημητρογιάννης ενημερώθηκε από στελέχη της Περιφέρειας, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την έκδοση ενός εγχειριδίου που θα βοηθήσει φορείς, όπως η Περιφέρεια και οι παράκτιοι δήμοι της, στην συμβολή για μια νέα θαλάσσια στρατηγική και την ενίσχυση της αειφόρου ανάπτυξης.

Όλη η επικαιρότητα