Ηλεία

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Χελιδόνι: Προσφορά αίματος με μεγάλη θέληση και συνέπεια

Ακούστε το άρθρο

Με ικανοποιητικό αριθμό μονάδων αίματος ολοκληρώθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε προ λίγων ημερών στο Χελιδόνι Αρχαίας Ολυμπίας, γεγονός που αποδεικνύει ότι η διάθεση των κατοίκων για προσφορά, δεν κάμπτεται ούτε σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που διανύουμε, λόγω της πανδημίας.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Αγροτικού Ιατρείου του χωριού, με την σημαντική συμβολή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας του Γ.Ν Ηλείας, χάρη στο οποίο τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται δυο αιμοληψίες κατ’ έτος, με συνέπεια, αυξανόμενη συμμετοχή και προσφορά από τους κατοίκους.

Όλοι οι εθελοντές υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Διευθύντρια Έλσα Ζαχαριαδάκη και αιμοδότησαν  με την επιμέλεια των νοσηλευτών Λίνας Παπαδοπούλου και Γρηγόρη Αργυρόπουλου. Ο αριθμός των μονάδων που αρχικά συγκεντρώθηκαν (σ.σ 11), θα μεγαλώσει με αιμοληψία στον χώρο του νοσοκομείου – σε δεύτερο χρόνο – για τους εθελοντές οι οποίοι, για διάφορους λόγους, δεν κατάφεραν να αιμοδοτήσουν εκείνη την ημέρα.

Με την ολοκλήρωση της αιμοληψίας, τα μέλη της προσωρινής διοίκησης και όλοι οι εθελοντές, ευχαρίστησαν το προσωπικό της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας, για την συνολική συνδρομή τους στην προσπάθεια ενεργοποίησης και διατήρησης ζωντανού του «κυττάρου» εθελοντικής προσφοράς αίματος στο χωριό τους, με αποδέκτες τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.  Το «ραντεβού ζωής» ανανεώθηκε για το τέλος του καλοκαιριού.

Όλη η επικαιρότητα