Categories: Πολιτισμός

Εθελοντισμός, η ουσιαστική πράξη αγάπης

Share

18 ΚΔΑΠ δημιούργησαν την εκδήλωση από «Από παιδί σε παιδί» και στήριξαν το έργο της Κιβωτού του Κόσμου

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή τη λέξη «εθελοντισμός» και αμέσως η λέξη αυτή μετατράπηκε σε ιδέα. Στην αρχή ήταν ένας, μετά βρέθηκαν τέσσερις και στην παρέα προσκλήθηκαν άλλοι έξι και άλλοι δέκα, ώσπου η ιδέα αυτή αγαπήθηκε τόσο πολύ και μεγάλωνε διαρκώς και όλοι ήθελαν να γίνουν «κομμάτι της»… Η ιδέα μεγάλωσε τόσο που η Κιβωτός του Κόσμου την αποδέχτηκε με χαρά…

Και αφού την πίστεψαν, την αγάπησαν, τη φαντάστηκαν και αφιερώνοντας χρόνο και όλες τους τις δυνάμεις, την έκαναν πράξη και με τη βοήθεια του κοινού και με γνώμονα πάντα την προσφορά και την αγάπη.

Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «Από παιδί σε παιδί» και δε δόθηκε καθόλου τυχαία γιατί τα παιδιά εμπνέουν και ωθούν στη δημιουργία..

Και αυτά τα παιδιά είναι τα παιδιά των ΚΔΑΠ, που απλώνουν το χέρι στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου και τα καλούν σε σύμπραξη και τα αγκαλιάζουν με τον τρόπο και την φροντίδα που τους αξίζει.

Μια μοναδική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε 18 πόλεις της Ελλάδος από αντίστοιχα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με ταυτόχρονη ζωντανή σύνδεση με όλους τους φορείς της δράσης καθώς και με το σπίτι της Κιβωτού του Κόσμου και με τον ιδρυτή της, Πατέρα Αντώνιο.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή στο πάρκο Σ.Π.Κ και την τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Πύργου κ. Παν. Αντωνακόπουλος φορείς και κοινό που είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τις δράσεις των παιδιών. Περιείχε φιλανθρωπικό παζάρι από το Κ.Δ.Α.Π «Δημιουργική Γωνιά», ομαδικά παιχνίδια από τη γ.σ. Άθληση Πύργου, χορογραφίες από μικρούς και μεγάλους  και γωνιές αναμνηστικής φωτογραφίας για τη  συμμετοχή στη δράση.

Καλλιρρόη Γιαμπαστή: Η αγάπη και ο εθελοντισμός ενώνουν

Από την πλευρά της η υπεύθυνη του ΚΔΑΠ «Δημιουργική Γωνιά» Καλλιρρόη Γιαμπαστή ευχαρίστησε όσους βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια και πρόσθεσε «Ένα μεγάλο μπράβο σε όλα το Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης που συμμετείχαμε μαζί στην Πανελλήνια αυτή δράση για να στηρίξουμε το έργο της Κιβωτού του κόσμου «Από παιδί σε παιδί».

Ένα  μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα playSTREAM που είχε την ιδεα να μας ενώσει όλους, ώστε να δράσουμε ομαδικά σε μια πράξη αγάπης και φιλανθρωπίας για κοινό σκοπό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια μου, τους συνεργάτες μου και τους χορηγούς που μας στήριξαν και μας τίμησαν με την παρουσία τους, το Δήμο Πύργου, το Parea coffe και τη γ.σ. Άθληση Πύργου.