Αθλητισμός

Ειρήνη Δανιήλ: Η πρωταθλήτρια στίβου καταγγέλλει σεξουαλική παρενόχληση από προπονητή

Ακούστε το άρθρο

Την δική της δυσάρεστη εμπειρία αποκαλύπτει στην ON time και την Σπυριδούλα Τριάντου, η γνωστή αθλήτρια Ειρήνη Δανιήλ, η οποία περιγράφει την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από τον προπονητή της στα πρώτα της βήματα.

Η Ειρήνη Δανιήλ, γνωστή personal trainer και υπεύθυνη για τα κορμιά πολλών διάσημων, καθώς συνεργάστηκε με τη Μιμή Ντενίση, αυτή τη περίοδο προπονεί την Μελίνα Ασαλανίδου, ενώ οι Πάνος Καλίτσης, Δημήτρης Παππάς, Κατερίνα Δαλάκα είναι μερικά από τα ονόματα που την εμπιστεύτηκαν. Από μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και μέχρι σήμερα μετρά πολλές διακρίσεις, ούσα πρωταθλήτρια Ελλάδας στο έπταθλο, μέλος της εθνικής ομάδας, personal trainer και Φυσικοθεραπεύτρια. Έχει το δικό μου γυμναστήριο και το δικό της στούντιο στον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο.

Έχουν βγει πολλές καταγγελίες για τον χώρο του θεάματος αλλά και του αθλητισμού. Έχεις δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση;

Έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από ομοσπονδιακό προπονητή κιόλας. Εγώ το αντιμετώπισα καλά. Σε τέτοιους τύπους πρέπει να εξηγείσαι όπως τους χρειάζεται και να το λες. Γιατί όταν το κάνουν σε πιο ευαίσθητα παιδιά γίνεται το κακό…

Εσύ μίλησες σε κανέναν γι αυτό;

Είχα μιλήσει στους φίλους μου. Στους γονείς μου δεν είπα κάτι όχι επειδή φοβόμουν αλλά για να μην στεναχωρηθούν.

Τι ακριβώς σου συνέβη;

Εγώ ήμουν στα 21 τότε… Την πρώτη μέρα που κάναμε προπόνηση ήρθε στα αποδυτήρια μετά και μου είπε να βγάλω τη μπλούζα μου για να δει το σώμα μου… Του είπα όχι. Τη δεύτερη φορά μου είπε κάτι χυδαίο που δεν μπορώ να αναφέρω και τότε του είπα πως έχω φίλο και να θέλει θα κάνουμε μόνο προπόνηση. Την τρίτη φορά τον βρήκα κάτω από το σπίτι μου. Ε και άλλαξα προπονητή.

Όλη η επικαιρότητα