Ελλάδα

Εισαγγελική έρευνα για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ που φέρεται να παρενοχλούσε φοιτήτριες

ΣΗΜΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΕΞΙΣΤΗ
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου προκάλεσαν οι καταγγελίες για τον καθηγητή του ΕΚΠΑ που φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά φοιτήτριες.

Της Αννας Κανδύλη η κ. Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελεστεί αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και παράνομη βία.

Τι απαντά ο καθηγητής του ΕΚΠΑ στις καταγγελίες για παρενόχληση φοιτητριών – Τέθηκε σε αναστολή εργασίας
Φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών γράφουν αντισεξιστικά μηνύματα στην πόρτα γραφείου καθηγητή τον οποίο καταγγέλλουν για σεξουαλική παρενόχληση, διακρίσεις και εκφοβισμό.

«Ζήταγε φωτογραφίες με μαγιό ή και selfie με το πρόσχημα ότι χρειάζεται ταυτοποίηση για κάποια μαθήματα και φωτογραφίες στον χώρο της σχολής ζητούσε. Επίσης, αυτό που έκανε ήταν να μην ανεβάζει στο ίντερνετ στο e-class τους βαθμούς, ούτως ώστε να αναγκάζει τις φοιτήτριες να περνάνε από το γραφείο του για να παραλαμβάνουν τους βαθμούς», δηλώνει μία φοιτήτρια.

Όπως λένε στον ΑΝΤ1, αυτά τα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον ίδιο Καθηγητή γίνονται από το 2010. Πρόσφατα, όμως το κίνημα #MeToo όπλισε με σθένος, όπως λένε, αρκετά μέλη της φοιτητικής κοινότητας ώστε να προβούν σε επίσημες καταγγελίες.

H Σύγκλητος, μετά και την ολοκλήρωση έρευνας για τις καταγγελίες, έθεσε τον Καθηγητή σε αναστολή, μέχρι να συγκληθεί το πειθαρχικό συμβούλιο. Ο ίδιος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, λέει ότι δεν έχει γνώση της έκτασης των καταγγελιών: «Δεν είμαι διατεθειμένος να απαντήσω σε φήμες. Στέκομαι υπομονετικός μέχρι να μάθω γιατί κατηγορούμαι. Δεν γνωρίζω το κατηγορητήριο ούτε το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης. Στη 1 το μεσημέρι παρέλαβα απόφαση της Συγκλήτου να απέχω από τα καθήκοντα μου μέχρι νεοτέρας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο αριθμός των καταγγελιών που έχουν συγκεντρωθεί είναι πλέον διψήφιος.

Όλη η επικαιρότητα