WEB tv Ελλάδα

Εισαγγελική παρέμβαση για τον παπά που έριχνε Αγιασμό με μάνικα – Τι δηλώνει (video)

Ακούστε το άρθρο

Viral έχει γίνει το βίντεο απ’ τη Λαμία με τον ιερέα που «κατέβρεχε» πιστούς με τη μάνικα ανήμερα τα Θεοφάνεια. Η δημοσιοποίηση έφερε και εισαγγελική παρέμβαση.

Για το πρωτοφανές αυτό γεγονός στη Λαμία ο ίδιος ο ιερέας ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών και τους πιστούς. Ωστόσο η η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, έδωσε εντολή στην αστυνομία να γίνει άμεσα προκαταρκτική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων και τυχόν υπευθύνων γι’ αυτές.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ιερέας Νικόλαος Καρανάσιος, που υπηρετεί στην ενορία του Σ.Σ. Λιανοκλαδίου, ζήτησε δημόσια συγγνώμη μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα.

Θυμηθείτε το βίντεο που έγινε viral:

Διαβάστε τη δήλωση συγγνώμης που έστειλε ο ιερέας στο LamiaReport:

«Έχοντας διακονήσει στη συγκεκριμένη ενορία ως εφημέριος εδώ και 15 περίπου συναπτά έτη και λόγω της αδυναμίας μου να επισκεφτώ και να αγιάσω κάθε σπίτι και κάθε πιστό αυτής, όπως έπραττα ακούραστα τα προηγούμενα έτη την παραμονή των Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανίων, λόγω των ισχυόντων περιοριστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω μετάδοσης του κορονοΐου-COVID-19, θέλησα αυθόρμητα με τον τρόπο αυτό να έλθω κοντά στο ποίμνιό μου, το οποίο είχα στερηθεί από τον Νοέμβριο μήνα.

Δυστυχώς όμως, λόγω της εν αγνοία μου δημοσίευσης της εικόνας μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ενέργειά μου αυτή προκάλεσε σκανδαλισμό.

Για την ενέργεια μου αυτή ζητώ ταπεινά συγνώμη, πρώτα και κύρια από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Συμεών τον οποίο σέβομαι και τιμώ ως Πατέρα και Ποιμενάρχη μου, αλλά και από το ποίμνιο της Ενορίας μου το οποίο έως και σήμερα διακόνησα όσο και από τους λοιπούς πιστούς τους οποίους σκανδάλισε η συμπεριφορά μου αυτή».

Όλη η επικαιρότητα