Κόσμος

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Χρυσός Ολυμπιονίκης ανάμεσα σε αυτούς που έκαναν το «ντου»

Ακούστε το άρθρο

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης της κολύμβησης Κλιτ Κέλερ φέρεται να ήταν ανάμεσα στους εισβολείς στο Καπιτώλιο, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Ο «παρτενέρ» του Μάικλ Φέλπς, και μέλος της αμερικανικής ομάδας των 2χ400μ. ελεύθ. που κατέκτησε χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στην Αθήνα, και του 2008, στο Πεκίνο. Σύμφωνα με καταθέσεις και οπτικό υλικό, δεν φαίνεται να συμμετείχε στα επεισόδια αλλά βρισκόταν μεταξύ των διαδηλωτών.

Ο Κλιτ Κέλερ έχει κατακτήσει, συνολικά, πέντε ολυμπιακά μετάλλια (2-1-2) και οκτώ σε παγκόσμια πρωταθλήματα (4-1-3). Ο Αμερικανός κολυμβητής, κατά τη διάρκεια της εισβολής στο Καπιτώλιο, την περασμένη Τετάρτη, φορούσε το μπουφάν που φέρει στο στήθος το λογότυπο της Ολυμπιακής Ομάδας της χώρας του, ένα μπουφάν με το οποίο κάποτε εκπροσώπησε την Αμερική σε διεθνείς διοργανώσεις. Ο αθλητής εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα swimswam.com, σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, και αναγνωρίστηκε από 12 άτομα.

Σύμφωνα με τη ιστοσελίδα, τώρα έχει διαγράψει τους λογαριασμούς του στο διαδίκτυο αλλά συγκαταλεγόταν στους φανατικούς οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ.

Φωτ. Townhall Media/ Julio Rosas

Η πορεία του Κλιτ Κέλερ μακριά από τις πισίνες δεν ήταν ανάλογη με αυτή που είχε ως αθλητής. Το 2014 χώρισε από τη σύζυγό του και επί δέκα μήνες έμενε στο αυτοκίνητό του ενώ για τέσσερα χρόνια δεν είχε δικαίωμα να δει τα παιδιά του. Με τη βοήθεια φίλων του βρήκε δουλειά, αρχικά, ως προπονητής κολύμβησης και, στη συνέχεια, σε ένα κτηματομεσιτικό γραφείο.

Πηγή: kathimerini

Όλη η επικαιρότητα