Ηλεία

Εκδιώχνονται οι δύο ταραξίες από την Μυρσίνη

Ακούστε το άρθρο

Απόλυτη ηρεμία μετά την αιματηρή συμπλοκή

Απόλυτη ηρεμία επικρατεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Μυρσίνη μετά το αιματηρό επεισόδιο της Παρασκευής, ενώ τις επόμενες μέρες θα απομακρυνθούν από την δομή οι δύο πρόσφυγες που προκάλεσαν τα επεισόδια και τραυματίστηκαν.

Το αιματηρό επεισόδιο μεταξύ προσφύγων σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 24 Αυγούστου. Περίπου 10 άτομα συνεπλάκησαν ενώ  δύο άτομα μεταφέρθηκαν τραυματισμένα και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Πύργου.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν περίπου δέκα άτομα κυρίως Σύριοι και Κούρδοι γύρω  στις 3.30 το πρωί, άρχισαν να φωνάζουν. Αυτό προκάλεσε όπως ήταν φυσικό την αντίδραση και τις διαμαρτυρίες των υπολοίπων, που πήγαν να ζητήσουν το λόγο και έτσι ξεκίνησε η συμπλοκή.

Κάποιος από τους εμπλεκόμενους τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο δύο Κούρδους ηλικίας 30 και 24 ετών, στη θωρακική χώρα και τη μέση.

Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ενημερώθηκε ο υπεύθυνος του κέντρου Γιώργος Αγγελόπουλος, που μετέβη στο χώρο. Η Αστυνομία ενημερώθηκε για το περιστατικό την Παρασκευή το μεσημέρι και μετά από έρευνες συνέλαβε έναν 22χρονο ως έναν από τους δράστες της επίθεσης που αναγνώρισαν οι δύο τραυματίες. Όμως ο συλληφθείς ισχυρίσθηκε ότι αυτός πήγε να χωρίσει τους δύο που τραυματίστηκαν.

Είναι πρώτη φορά που δημιουργείται σοβαρό επεισόδιο στην ήσυχη δομή και ο συντονιστής είναι αποφασισμένος να απομακρύνει δύο άτομα που φέρεται να δημιουργούν προβλήματα. Είναι ένας έγγαμος 30 χρονος παντρεμένος πατέρας δύο παιδιών ενώ γυναίκα του περιμένει τρίτο και ένας 24χρονος. 

Όλη η επικαιρότητα