Ελλάδα

Εκκενώνεται η λίμνη Εύβοιας – Έχουν καεί σπίτια

Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 για εκκένωση της Λίμνης Ευβοίας προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Λίμνη Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης, είναι σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για εκκένωση της Λίμνης Ευβοίας, όπου νωρίτερα έφτασε και μήνυμα του 112.

«Προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι σώζεται» είπε, εξηγώντας ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να μπουν σε φέρι μπόουτ για να εγκαταλείψουν από τη θάλασσα την περιοχή, πάνω από 1.500 άνθρωποι. «Οι κάτοικοι έχουν κατέβει όπως – όπως στο λιμάνι. Η φωτιά απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτιά έχει φτάσει στη Λίμνη και καίει τα πρώτα σπίτια.

Όπως εξήγησε λίγο αργότερα, ο λιμενάρχης Αιδηψού, η εκκένωση από τη θάλασσα θα γίνει σε δύο δόσεις, με 2 φέρι. «Μπορούν να πάρουν από 600 άτομα το κάθε φέρι μπόουτ» είπε στο ΣΚΑΪ.

Κίνδυνος για το χωριό Ροβιές

Σύμφωνα με τo evima, αυτή την ώρα η φωτιά πηγαίνει προς Ροβιές και βρίσκεται κοντά σε βενζινάδικο. Στο χωριό, υπάρχει κόσμος που έχει επιστρέψει στο σπίτι του, για να μπουν για φιλοξενία οι πυρόπληκτοι των επόμενων περιοχών.

Πριν από λίγο, η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Δάφνη – έναν οικισμό που επισκέφθηκαν οι φλόγες αρκετές φορές τις πρώτες ώρες. Τώρα στην επιστροφή της, μπήκε στα πρώτα σπίτια του χωριού καίγοντας ορισμένα από αυτά. Με μεγάλη δυσκολία απεγκλωβίστηκαν οι πυροσβέστες, καθώς κόπηκε η κυκλοφορία μεταξύ Λίμνης και Αγίας Άννας, ωστόσο, το μέτωπό της φωτιάς κινείται και πάλι προς την Μουρτιά που έχει εκκενωθεί.

Προηγουμένως, οι φλόγες είχαν κυκλώσει και τις Κεχριές, οι οποίες εκκενώθηκαν και αυτές μαζί με τα υπόλοιπα χωριά μέχρι το Μαντούδι.

Στα δυτικά του πύρινου μετώπου, δόθηκαν εντολές από την πυροσβεστική για εκκενώσεις στο Κρυονερίτη και τις Μηλιές ενώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι 12 ώρες πριν, ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού, Γιάννης Κοντζιάς, είχε ανακοινώσει στους κατοίκους το ενδεχόμενο εκκένωσης, όχι μόνο των δύο αυτών χωριών, αλλά και των χωριών Αγριοβότανο και Τσαπουρνιά, που δεν απειλούνται άμεσα μέχρι στιγμής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην Κήρινθο και τη Στροφυλιά, οι φλόγες μπήκανε στα πρώτα σπίτια και κατευθύνονται τώρα προς Ζωοδόχο Πηγή. Τα χωριά γύρω από το Μαντούδι έχουν εκκενωθεί.

Όλη η επικαιρότητα